Карантин не вбереже Україну від смертей, але вб'є економіку

Без роботи залишаться мільйони людей

Пане президенте Зеленський! Звертається до вас пан президент Марченко. Я подумав, раз ви кажете, що ми всі президенти, то я вам, як президент президентові, можу дати фахову пораду.

Карантин не вбереже Україну від смертей, але вб'є економіку. Ні у простих українців, ні у українського бізнесу немає заощаджень, на які можна прожити кілька місяців без роботи. І у вас, в державному бюджеті, теж немає, до речі. Саме тому замість реальної допомоги бізнесу ви запропонували цей брєд із відміною штрафів за несплату податків. А самі податки відмінити слабо? Звичайно слабо! Бо наші податки вам треба, щоб платити пенсії, зарплати лікарям, поліцейським, депутатам.

Але коли закінчиться карантин, ви не побачите наших податків. Бо як ви підтримуєте бізнес, так само бізнес буде підтримувати вас. Тривалий карантин – це банкрутство тисяч компаній. Ті, що виживуть, зроблять все, щоб не платити податки, а пустити ці кошти на відновлення виробництва.

Тривалий карантин – це банкрутство тисяч компаній. Ті, що виживуть, зроблять все, щоб не платити податки, а пустити ці кошти на відновлення виробництва

Без роботи залишаться мільйони людей. Ситуація ускладниться тим, що якийсь час будуть закриті європейські кордони і заробітчани залишаться без роботи і грошей в Україні. Ви уявляєте масштаби соціальної напруги від такої кількості безробітних? При цьому ви не зможете платити їм навіть мінімальні виплати по безробіттю, бо бізнес знищите карантином, а з МВФ ви не хочете співпрацювати, щоб не ображати Коломойського.

Єдиний вихід – карантин для найбільш вразливих та літніх людей. Громадяни з груп ризику мають бути ізольовані на домашньому карантині. Кур'єрські служби за державний кошт повинні забезпечити їх всім необхідним. Якщо потрібно, забезпечити таких людей окремим житлом для карантину. Постійно контролювати їхній стан здоров'я.

Єдиний вихід – карантин для найбільш вразливих та літніх людей

А молоді повинні працювати і платити податки! Забезпечувати роботу транспорту, харчових, енергетичних, сервісних підприємств. Ходити в масочках, мити руки, слідкувати за здоров'ям, але працювати. Ви обіцяли підняти ВВП на 40%? Так час виконувати обіцянки! Бо поки що у вас ВВП росте гірше, ніж при попередниках. Не вбивайте бізнес, дайте йому працювати. Так, карантин на кілька тижнів, щоб підготуватися до епідемії – це розумно. Але продовжувати його далі і гратися у зомбі-апокаліпсис я вам дуже не раджу. Бо я, наприклад, жив не у сім'ї професора і я знаю цей народ. Він довго терпить, але коли настає край, наслідки будуть катастрофічними для вашої влади.

Щиро ваш, президент Марченко.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі