Ідею "платформи примирення" потрібно зупинити. Вона працює на Росію

Завдасть великої шкоди єдності українського суспільства

Вчорашні емоції навколо так званої "платформи примирення" та реакція на них соцмереж показали зрозумілу (але не всім!) річ: ця ідея не об'єднує, а навпаки роз'єднує суспільство. А значить працює на Росію.

В ній хибно абсолютно все. Назва, адже ніхто з нас з українськими громадянами на Донбасі не сварився. Фронтмен, який абсолютно не сприймається значною частиною суспільства і до того ж любить говорити про внутрішній конфлікт в Україні. Відсутність дискусії у суспільстві, як власне має виглядати гуманітарний діалог з мешканцями окупованого Донбасу. Це у принципі хибний підхід і нічого, крім збурення емоцій, він не дасть. Все це дискредитує саму ідею гуманітарного діалогу, який реально потрібний, а головне - працює проти об'єднання українського суспільства і політичної нації.

Спочатку потрібна суспільна дискусія, як має виглядати такий діалог, визначення лідерів і модераторів, яким довіряє суспільство, а потім початок розмови, відкритої для всіх. Тільки так. Це можна і потрібно робити. А ідею "платформи примирення" в цьому вигляді потрібно зупинити, вона завдасть великої шкоди єдності українського суспільства і буде працювати на РФ.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі