На Гончарука спустили "качок", а на Верланова – бультер'єрів

Зе хроніки тижня

Перипетії та фейки про топів Зеленського свідчать про розкачку навколо нього.

На Гончарука спустили "качок", а на Верланова - бультер'єрів.

Учорашній день запам'ятався не лише злитими у мережу "записами" розмов прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Схожим на нього голосом там у присутності інших представників Кабміну та НБУ називають прем'єра повним "профаном в економіці" та характеризують когнітивні здібності президента Зеленського словами "туман у голові". А також його псевдозаявою на звільнення, яку швиденько підхопили і розповсюдили ЗМІ настільки, що той мусив записувати звернення і запевняти громадян, що "все добре". Класична медійна "качка".

Запам'ятався також не менш сміховинним зливом, доведеним до абсурду, із посиланням на "джерела у СБУ", які розповсюдили також "серйозні" ЗМІ, про те, що нібито у кабінеті голови податкової Сергія Верланова проходять обшуки. Сам він у той час перебував у Одесі по роботі. У міру "розгону" по ЗМІ в новинах невдовзі "обшукували" вже самого Верланова та його будинок.

Це лише прелюдія до масштабніших чисток

Інформація, теж виявилася фейком. Прес-служба майже миттєво все спростувала.

В офіційній заяві податкової йшлося про плановані слідчі дії у кооперації з СБУ, при цьому наголошувалося, що жодних обшуків в очільника ДПС чи інших керівників підрозділів не проводилося. Так само на сайті СБУ теж йдеться про спільні заходи з Державною податковою службою України.

Про що це говорить?

Що антикорупційна робота, боротьба зі схемами як на рівні уряду, так і на рівні одного з ключових відомств нашої країни у тісній кооперації з правоохоронцями дає результати.

Всі хотіли, щоб у кабінетах продажних чиновників трусило?

Тримайте.

Це лише прелюдія до масштабніших чисток.

Пам'ятаєте – весна прийде – саджати будемо?

Якраз про це говорив Верланов на брифінгу в Одесі, куди вилетів разом із робочою групою по перевірці місцевого управління. Щоправда, і тут деякі ЗМІ знайшли зраду: адже, мовляв, нікого, крім представників провладних каналів, туди не пустили. Але на моє здивування виявилось, що на брифінгу були мікрофони "1+1", "Інтера", "Прямого" та місцевого "7 каналу". Не знаю, з чиєї вини виникли накладки з акредитацією: ДПС чи самих журналістів, але спектр каналів цілком різнополярний. Ну і відео "5 каналу" з прохідної дає чітку відповідь на запитання, що серед журналістів, яких не пустили, м'яко кажучи, не всі закінчували журфак. Масована медіа кампанія, що трапилася учора, потребує певного пояснення.

Верланов повністю справився з виконанням бюджету, довів, яким ефективним інструментом у боротьбі зі схемами є система моніторингу ризикових операцій

По-перше, Верланов, який, до слова, перший очільник податкової за десятиліття, що повністю справився з виконанням бюджету, довів, яким ефективним інструментом у боротьбі зі схемами є система моніторингу ризикових операцій. Завдяки цій системі автоматично блокуються податкові накладні махінаторів. Мільярди гривень від фіктивного ПДВ, що раніше осідали в кишенях схемників, минулого року повернулись до держбюджету.

Крім медійного, існує й інший театр бойових дій у судах, де бенефіціари махінацій з ПДВ намагаються визнати незаконною 117-ту постанову Кабміну та заблокувати функціонування системи моніторингу.

Але це вже інша історія…

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі