Чого хоче більшість, тому мають коритися всі – новий тренд від Зе-влади

Ще й посилаються на демократію та європейські норми

Новий тренд Зефанів останніх днів такий: "більшість не може помилятися, бо вона більшість; не меншості визначати долю країни; чого хоче більшість, тому і мають коритися всі".

Різні панове у фейсбуку просувають ці тези майже слово в слово, наче одним темником скористались.

Ще й посилаються на демократію та європейські норми.

На це відповім:

1. Розкажіть це тим, хто не пам'ятає, як в СРСР більшість 99,97% щоразу голосувала за "блок комуністів та безпартійних".

В СРСР більшість 99,97% щоразу голосувала за "блок комуністів та безпартійних"

2. Якби у 1940 році більшість французів підтримали маршала Петена не просто настроями та голосуванням у Національних зборах, а навіть і загальнонаціональним референдумом, все одно історична правота була б на боці тої меншості, яка не припинила опиратися завойовникам.

Не виключаю, до речі, що цей тренд "непомильної демократичної більшості" справді виходить з якогось залаштункового ідеологічного центру, бо він дуже добре вписується в реальну ідеологічну програму Зевлади.

А ідеологічна програма така:

- більшість українців понад усе хочуть миру та припинення війни;

- більшість українців підтримують ідею "національного примирення", у тому числі - якщо це потрібно для миру - шляхом "порозуміння" з кремлівськими маріонетками в ролі лідерів "бунтівного Донбасу";

- опирається ж цим планам тільки навіжена радикально-націоналістична (по суті, "фашистська") меншість, яка хоче нав'язати свою волю всій великій миролюбній країні.

Саме таку картинку вже активно створюють різними способами, у тому числі в медіа та в судах ("справа Шеремета").

Якщо дійде до вуличних протестів, штучно радикалізувати ці протести за допомоги "засланих козачків"

Наступний крок - якщо дійде до вуличних протестів, штучно радикалізувати ці протести за допомоги "засланих козачків" (наприклад, так, як це на замовлення влади робили у Мінську на Площі Незалежності 19 грудня 2010 року і в Києві на Банковій 1 грудня 2013 року), щоб помірковані злякалися і відійшли подалі, а з тими впертими, хто не відступить, вже розправитися жорстко і під оплески "миролюбної більшості".

Сучасною технічною мовою це називається "маргіналізувати протест, хакнувши протестний дискурс".

Звісно, це не єдиний сценарій розвитку подій в Україні, але спробу реалізувати саме його я вважаю цілком реальною загрозою у році, що настав.

Спостерігаймо.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі