Не бійтеся поєднувати рибу з м'ясом, а цитрусові зі спеціями
Новорічне меню для гурманів
Хочу вам запропонувати новорічне меню для гурманів і любителів гастрономічних експериментів. Хоча мені більше подобається термін "гастропріхожанє". Це сміливі люди, які не бояться поєднувати рибу і м'ясо, ті, хто любить цитрусові зі спеціями і запечену грушу в салаті. Головне для них – віра в те, що це буде смачно, хай навіть це суперечить усталеним стереотипам. Спеціально для вас, "гастропріхожанє", я придумав дивовижні новорічні рецепти.
Немає нічого простішого за бутерброд із оселедцем. Але що ж в цьому нового і незвичайного, запитаєте ви. Я відповім – арахісова паста. Це дуже несподіване поєднання, яке дає приголомшливий ефект. Так що якщо ви хочете відкрити нові грані смаку оселедця, приготуйте бутерброди з оселедцем і арахісовою пастою на ароматних грінках.
Ви куштували поєднання апельсина і кінзи? Повірте, це божественно. Щоб переконатися, спробуйте обов'язково закуску з апельсинів із кінзою. Причому я наполягаю, щоб кінза була в двох проявах – свіже листя і насіння коріандру. Додамо трохи оливкової олії, солі і перцю, щоб отримати ідеальний результат.
У салаті з індичкою я вирішив зробити ставку на різні структури інгредієнтів. Відварене м'ясо птиці я вирішив об'єднати із запеченою грушею і маринованими грибами. Не знаю, що відчуєте ви, коли спробуєте цей салат, але я відчув справжню насолоду і радість від того, що моя ідея дала такий крутий результат.
Наступний салат – моя інтерпретація салату "вінегрет". Запечений буряк, мариновані сливи і солоний лосось – ось ідеальне поєднання для тих, хто любить експериментувати зі смаками. Втім, навіть тут я залишаю вам можливість для власних експериментів – нарізати інгредієнти ви можете будь-яким зручним для вас способом. Смак від цього трохи зміниться. Ви готові перевірити?
Запечений буряк, мариновані сливи і солоний лосось – ось ідеальне поєднання для тих, хто любить експериментувати зі смаками
В якості основної страви я пропоную запекти буженину. Не поспішайте говорити, що це зовсім не інноваційне рішення. Адже для подачі ми змастимо її пастою з кільки або оселедця, щоб отримати смак, що чимось нагадує знамениту італійську страву вітело тонато. Виходить незвично і дуже смачно.
На гарнір приготуйте запечену картоплю з айвою і часником. Щоб отримати максимум аромату, ми додамо до них розмарин і часник. Максимальна простота в приготуванні й абсолютно божественний смак вам гарантовані.
На солодке давайте приготуємо наполеон. Але не зовсім простий, а з додаванням кукурудзяного борошна. Це трохи змінить смак дуже знайомого десерту. А ще я пропоную використовувати порційну подачу наполеона, так щоб у кожного гостя за столом був свій маленький торт.
Щоб освіжитися в новорічну ніч, пропоную приготувати екзотичний лимонад з кокосом і лаймом. Це дійсно щось особливе, впевнений, що ви такого ще не куштували. Якщо він буде вам до смаку, що, швидше за все, обов'язково збережіть цей рецепт до літа.
В якості коктейлю я пропоную змішати коньяк з ананасовим соком. На перший погляд трохи банальне поєднання, але якщо проварити цю суміш з паличкою кориці, то вийде доволі вишуканий напій.
Коментарі