Путін смертельно набрид сам собі

Висновки з щорічної прес-конференції президента РФ

За 20 років свого перебування на вершині російської влади Путін смертельно набрид сам собі і громадянам Росії.

Прес-конференція - це спроба підвищити його рейтинг, який упав до нуля. Крім того, для якихось окремих людей це спроба вирішити свої власні питання - щодо своїх територій. Як цілком правильно сказала одна жінка, "тут за 30 секунд можна вирішити питання, які не вирішують 30 років", - пише Ігор Яковенко для видання "Обозреватель".

Це архаїчний і дуже ганебний захід. Крім усього іншого, абсолютно непристойне холуйство, підлабузництво, що демонструвала переважна більшість присутніх, які починали свої виступи з висловлювання вірнопідданих почуттів.

Що стосується України, безумовно, найяскравішим був виступ Цимбалюка. Треба віддати належне його дивовижній реакції, з якою він відреагував на запитання "Першого каналу" щодо того, чому в Україні і в Західній Європі так погано ставляться до російських журналістів. На що він абсолютно справедливо сказав, що якби українські танки були на Кубані, то ставлення до українських журналістів, можливо, було б іншим.

Так і не пояснив, чому у Мінських угодах нічого не сказано про якісь "республіки", а Путін про них весь час говорить

Що стосується гострих запитань, то Путін ухилився від них. Наприклад, на питання про своїх дочок, яке поставила журналістка ВВС, він так нічого і не сказав, чи це його дочки і чому вони мають такий успішний бізнес.

На запитання Цимбалюка він примудрився довго відповідати, але так і не пояснив, чому у Мінських угодах нічого не сказано про якісь "республіки", а Путін про них весь час говорить.

Зате він дав чудову відповідь щодо присутності на Донбасі танків - мовляв, якщо якась держава, що симпатизує, передала танки та іншу бронетехніку, то все нормально, це вже не іноземні танки, не іноземна техніка, а техніка, що належить цьому регіону. Це щось на зразок того, що він говорив раніше - що в будь-якому сільському магазині можна купити бронетехніку, військову форму і так далі.

З перлів - використання блатної термінології. Він сказав: "Донбас порожняк не жене". Зазвичай такого роду фрази супроводжуються характерними жестами, які в народі називаються "пальці віялом". В даному випадку Путін залишився вірним собі, використовуючи напівбандитську термінологію. Мабуть, в його уявленні це може допомогти налагодити відносини з народом.

Загалом можу сказати: дуже соромно, що в моїй країні такий президент.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі