Гнучка пляшка і ложко-виделка: 10 ідей для подарунка мандрівнику

Важливо, щоб річ була довговічною

Маю поради корисних та практичних подарунків для мандрівників. Для тих, хто любить подорожувати, або ходити в походи (одне інше не виключає, а доповнює), а також для тих, хто намагається оптимізувати об'єм речей, які носить з собою повсякчас — щоб менше важили-займали та були функціональними.

Більшість цих ідей — те, що поступово купувала собі чи дарувала чоловіку або він мені, те, що хочеться купити у майбутньому, те, без чого не обходимося в подорожах.

Ми особливо надаємо перевагу тому, щоб річ була довговічною. По-перше, щоб не витрачати кошти щоразу. По-друге, чим довше користуєшся (бажано роками), тим екологічніше, бо річ не опиняється на сміттєзвалищі.

Якщо ви шукаєте щось покласти під подушку на День святого Миколая, під ялинку на різдвяні та новорічні свята, порадувати свою половинку на День народження, День святого Валентина, ці поради — для вас.

1. Гнучка пляшка.

Фляга Platypus — це справжня знахідка. Вона легка, гнучка та екологічна. Її можна сплюснути, якщо води залишилося на половину, або скрутити та покласти в кишеню рюкзака чи штанів, коли пляшка порожня.

Особисто перепробувала різні пляшки — металеві, пластикові, але ця — важить дуже мало і займає найменше місця (на 80% легше алюмінієвої). А вага та об'єм мені важливі для, наприклад, ручної поклажі. Вага пляшки на 0,5 л — 22 г.

Матеріал фляги та кришки — поліпропілен, який має високу зносостійкість.

У мене, наприклад, дві пляшки по 0,5 л — для мене і чоловіка. В подорожах ми набираємо воду з питних фонтанчиків чи з крана, якщо вона чиста, а в горах — з джерел.

2. Рушник з мікрофібри.

Рушник з мікрофібри здатен поглинати у 5 разів більше води, аніж його власна вага

Такий рушник компактний та легкий, здатен поглинати у 5 разів більше води, аніж його власна вага. Він дуже швидко сохне — на свіжому повітрі буває до 30 хв. Або його можна викрутити і він знову може вбирати вологу. Головне — він займає мінімум місця в багажі та мало важить.

Я користуюся рушником Turbat Shypit розміру М, а мій чоловік — L. Більший рушник, звісно, зручніший, бо схожий на розмір домашнього, але мені під час подорожі вистачає меншого.

3. Набір компактного посуду.

Це набір із силіконових миски та горнятка, які складаються гармошкою до розміру своєї кришки. Кришка герметична і не дає рідині протікати. Я чесно скажу, що це доволі унікальний посуд, адже миску можна навіть нетривало ставити на гарячі поверхні, щоб підігріти їжу, а на звороті дна можна нарізати продукти, як на дошці. Посуд витримує температуру від -40 до +180°C. Матеріал — силікон, що не шкодить довкіллю.

Миску можна нетривало ставити на гарячі поверхні, щоб підігріти їжу, а на звороті дна можна нарізати продукти, як на дошці

У нас набір посуд Sea to Summit Large розміру Small. На перший погляд горнятко там дійсно маленьке, але хто як звик: можна кілька разів наповнити чаєм-кавою. Оскільки силікон не тримає температуру напою, то набрати вдруге гарячого чаю з казанка в поході чи з чайника для мене зручніше. Бо, як ви вже зрозуміли, менша вага для мене важливіша.

4. Ложко-виделка для мандрівника.

Ця ложко-виделка міцна та не ламається. Це шведська компанія Light My Fire (не раджу інші аналоги, які швидко ламається). Зручно використовувати як в подорожі, в аеропорту, в поході, так і на роботі, наприклад, для йогурту, запареної гречки та інших делікатесів.

Матеріал — трітан: термостійкий, довговічний; не містить бісфенол-А, галогенів, сірки, азоту, свинцю, ртуті та кадмію (тобто потім не буде отруювати нашу планету).

5. Термогорнятко 350 мл.

Не плутати з силіконовими горнятами, адже ті не зберігають температуру.

Термогорня зручне в подорожах — брати з собою каву та досліджувати нові місця.

6. Фліска.

Фліс — універсальна річ в подорожі та при активному відпочинку. Він — теплий, приємний до тіла, легкий на відміну від светрів, тканина, як правило, дихає, зберігає теплоізоляцію, що важливо в холодних чи вітряних країнах.

Фліс — універсальна річ в подорожі та при активному відпочинку

Маю від українського бренду Turbat. Я відходила у такій флісці всю Патагонію в Чилі та Аргентині. Недавно була в зимовому поході в Карпатах та аж до вершини не вдягала куртку, бо фліска захищала від невеликого вітру.

7. Пуховик, що складається в кишеню.

Мій легкий пуховик має пухове наповнення (85% пух, 15% пір'я), але настільки компактний, що складається у власну кишеню. Я ношу його вже кілька років. Особливо зручно, коли взимку їдемо у теплі країни: виїхав в мороз у пуховику, в тропіках запакував його на дно рюкзака і не згадуєш до повернення додому.

8. Рюкзак.

Маю рюкзак Osprey Talon на 33 л. Він важить лише 860 г. При цьому має повноцінну спинку та підвісну систему, що чудово тримає наплічник та провітрюється. Максимум я вміщала у нього 10 кг та їздила в Чилі, Аргентину, Гаїті, Домінікану, на Фарери та в Карпати.

Після того, як я вже рік відносила такий наплічник, я взагалі не раджу купувати не ультралегке спорядження, тому що звичайні рюкзаки коштують стільки ж, а самі собою важать до 1,8-2 кг.

9. Книжка "Експедиція Кон-Тікі" Тура Геєрдала.

Ви не зможете відірватися! Це найфантастичніша пригода, яка тільки могла трапитися в реальному житті.

Ця книжка про подорож на плоту норвежця Тура Геєрдала та його команди з чотирьох людей через Тихий океан від берегів Перу до островів Полінезії. Що тільки не відбувалося з ними на плоту посеред океану. І як захопливо це все описано!

Ця книжка вперше була видана українською в 1956 році. Недавно її перевидали знову. Ось тільки наклад фактично весь розкуплено, бо я шукала довго, де її купити зараз.

10. Авіаквитки — найкращий подарунок для мандрівника.

Звісно, будь-який мандрівник зрадіє такому подарунку — адже нова подорож - це мрія! Колись мій чоловік подарував мені на День народження квитки в Ісландію — це було круто, хоча чекати треба було ще пів року (день народження у грудні, а подорож була в червні).

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі