Зеленський припустився помилки

Участь політичної влади в судовому процесі є неприйнятною

Як ви думаєте, чому монархи добровільно віддали право судити своїх підданих судам? Адже було дуже зручно: я король і кому хочу, тому голову відрубую або до фортеці саджаю. Насправді, все просто. Бувають судові помилки. Бувають процеси, коли багатодітна мати-одиначка краде на базарі їжу. І виходить, що судити - дуже не в плюс репутації монарха. Європейські самодержці зрозуміли це ще в середньовіччі.

Зеленський вчора зволив бути не просто суддею, а цілим прокурором. Хіба що "розбійник" не кричав. Участь політичної влади в судовому процесі неприйнятна. Вона ставить під сумнів неупередженість слідства і суду. Просто уявіть собі суддю, якому треба оцінити докази по справі і винести справедливий вердикт, коли президент, міністр МВС, інші вищі посадові особи вже оголосили на всю країну, що підозрювані винні. Буде такий суддя звертати увагу на доводи захисту або постарається їх не помітити і виконати волю влади? Питання риторичне.

Частина суспільства буде впевнена, що підозрювані не винні і особисто президент брав участь у фальсифікації процесу

Мені здається, особиста присутність президента на бенефісі Арсена Борисовича по викриттю людини з принтом на футболці була помилкою. Як би не закінчився процес, після такого тиску на суд частина суспільства буде впевнена, що підозрювані не винні і особисто президент брав участь у фальсифікації процесу.

А Арсен Борисович молодець. Він ще трьох таких, як Володимир Олександрович, переживе.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі