У підкореного народу спочатку відберуть гідність

Україна не стає менш рідною, якщо на ній паразитують негідники

Це дуже правильна назва – День гідності і свободи, а не просто свободи. Без гідності свободи не буває. Людям без гідності свобода не потрібна. Такі не повстають. Такі бродять стадом, мов зомбаки і мають переконання із телевізора.

Хто ми, українці, чудово видно саме крізь потребу гідності. На схід від нас людям треба не гідність, а пайка. У них суспільний договір з тиранами: ви узурпуєте владу і качаєте нафту, а нам за це даєте їжу та плазму 42 дюйми. Для західних сусідів гідність не пустий звук. Так, для декого сьогоднішні поставки газу важливіші за пам'ять про радянські танки. Але поляки, балтійці, європейці старої Європи не готові бути безсловесним бидлом і заглядати в рот тиранам.

На схід від нас людям треба не гідність, а пайка

Покоління двох Майданів вибороло нам усім право бути серед вільних народів. І тільки від нас залежить, скористаємося цим шансом, чи профукаємо його, як наші предки.

Свобода не тільки починається з гідності, а й закінчується з нею. В підкореного народу спочатку відберуть гідність: гордість за себе, свій народ, свою мову, власну державу. А потім вам, зневіреним і збезчещеним, свобода буде вже не потрібна. Ви з легкістю відмовитеся від неї в обмін на пайку і телевізор.

Тож давайте привітаємо в цей день людей гідних і вільних! Давайте збережемо свою гідність. Як би важко не було, але Україна не стає менш рідною, якщо на ній паразитують негідники. Горджуся своєю країною. Горджуся людьми, що живуть на цій землі. Горджуся, що разом із ними рухаю свою країну туди, де гідність і свобода – не просто слова.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі