"Героям Новоросії" вдалося неймовірне – спровокували землетруси

У ОРДЛО почався вже якийсь апокаліпсис

Судячи з усього, "антифашистам" вдалося неймовірне, і безконтрольним затопленням шахт вони таки спровокували техногенні землетруси.

Жителі одного з селищ Макіївки скаржаться на підземні поштовхи невідомого походження, які відчувають в місті вже більше року, але останнім часом вони набули масштабів лиха.

Від дивних поштовхів страждає тільки селище Об'єднане, яке складається в основному зі старих будинків, побудованих за часів Сталіна. І ці будинки тріскаються і руйнуються. В одному недавно завалилася стеля в під'їзді, і тільки дивом ніхто не постраждав.

Будинки тріскаються і руйнуються

Ніякі скарги не допомагають, тому що кому скаржитися, ти ж в ДНР. Так звана "адміністрація Макіївки" заявила, що вибухові роботи в шахтах до поштовхів не мають ніякого відношення, і на цьому заспокоїлася. Так що людям тепер залишається хіба що скаржитися в соцмережах.

Дійсно, землетруси швидше за все не пов'язані з підземними роботами, так як зазвичай на поверхні ніякі вибухи в шахтах не відчуваються. Причина поштовхів поки не відома, але оскільки влада нічого не говорить, народ як зазвичай вигадує свої версії різного ступеня абсурдності.

Макіївчани в соцмережах припускають, що бойовики проводять випробування якоїсь секретної зброї. Хтось пише, що ДНРівці стали добувати сланцевий газ (було б смішно, але ні). Але в дійсності, швидше за все йдеться про техногенні землетруси в результаті варварського затоплення шахтних виробок, яке відбувається в останні роки.

Ще до війни про ймовірність таких землетрусів на Донбасі періодично писали. Тоді я не вірив, що це справді може бути. Але тепер, схоже, "героям Новоросії" все ж скорилися і ці вершини.

Землетруси викликало затоплення виробок

Очевидно, що ситуація в Об'єднаному вимагає термінового втручання влади та відповідних експертів-сейсмологів, яких в ОРДЛО, швидше за все, немає. Необхідно зрозуміти що відбувається, і що з цим робити. Адже будинки продовжують тріскатися від поштовхів, і в будь-який момент може статися обвал з людськими жертвами. Та тільки скаржитися людям тупо нікуди. У ЗМІ ЛДНР цензура, за весь рік ніхто про проблему так і не написав. "Влада ДНР" зі зрозумілих причин морозиться, бо якщо з'ясується, що землетруси викликало затоплення виробок, то доведеться нести за це відповідальність, відкачувати воду або відселяти людей, а це мільярди, яких немає.

А ось нашій владі слід терміново звернути на цю ситуацію увагу, і просити втручання міжнародних спостерігачів. Тому що в небезпеці опинилися тисячі наших громадян, яких угруповання ДНР піддає ризику.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі