МВФ потрібні гарантії, що Україна не поступиться Коломойському

Без Фонду ми не зможемо пройти наступний рік

Україна може протриматися без МВФ 3-6 місяців. Потім без програми, без співпраці з Фондом, нас чекають великі економічні неприємності. І логічно було б припускати, що вибору немає. І ми приречені на співпрацю. І поки МВФ не грюкнув дверима. Поки зберігається конструктивний діалог. І поки Фонд просто чекає, що Україна зробить свою домашню роботу. МВФ потребує гарантій, що червоні лінії ніхто переходити не буде. Що переговорів з Коломойським немає і не буде. І що незалежність Національного Банку непорушна.

Будь-який український президент приречений зробити все, щоб зберегти співпрацю з МВФ

Без МВФ ми не зможемо пройти наступний рік, коли нас чекають пікові виплати за зовнішнім боргом. А іноземні інвестори не будуть підтримувати Україну, якщо зрозуміють, що влада не готова співпрацювати з МВФ. Так само, ті $4 млрд, що зайшли в ОВДП цього року, попросяться на вихід. А значить будуть продавати гривню й купувати долари. Це дуже боляче. Тому будь-який український президент приречений зробити все, щоб зберегти співпрацю з МВФ. І не важливо, чи це хворобливе підвищення тарифів перед виборами, чи необхідність розрубати гордіїв вузол з Коломойським. Поки іноземні інвестори вірять в логіку. І вірять, що президент Зеленський зробить правильний вибір.

Але є одне але. МВФ не має альтернативи, якщо за 3-6 місяців ми не подружимося з Росією і не почнемо отримувати гроші від Путіна...

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі