У кожного українського демократа сидить на плечі маленький Путін

Демократія – це дотримання процедури у будь-якій ситуації

Навіть коли що-небудь відбувається за закритими дверима, обговорюється в майже приватній телефонній розмові або в президентській кімнаті для переговорів, то однаково треба пам'ятати стару біблійну мудрість: немає нічого таємного, що не стало б явним.

Можна ще згадати сучаснішу приказку: те, що знають двоє, знає кожна свиня. Авторство приписують Наполеону, але неважливо, хто це придумав. Важливо, що автор має рацію і непогано знав людську натуру.

Слово не горобець... Усе, що могло вилетіти, вже вилетіло. Добре, що говорили недовго, і наговорили трохи.

Вангую, імпічменту не буде. Шум, метушня, загрози і весь пар в гудок. Але...

Президент США повинен відповідати за свої дії перед народом і системою стримувань і противаг

У наймогутнішій країні світу, один з найвпливовіших людей світу, багатий, ексцентричний, шибайголова, змушений озиратися на опозицію, журналістів, Конгрес, Сенат, суди, комісії з розслідування... Йому потрапити під процедуру імпічменту - тижневе питання. Він зобов'язаний-змушений оприлюднити стенограми розмов, тому що навіть президент США повинен відповідати за свої дії перед народом і системою стримувань і противаг, яку, власне, і являє собою політика Сполучених Штатів.

І не послався на держтаємницю. І не послав куди подалі. Наймогутніша людина в світі обмежена в своїх діях і зобов'язана тримати звіт. Не може інакше.

Може варто взяти з них приклад? Демократія - це не "тут малюємо, тут пишемо, тут не малюємо, тут рибу загортаємо". Це дотримання процедури, яка давним-давно прописана, продумана і реалізована в країнах, які називаються демократичними не тільки про людське око.

Демократія - це не "тут малюємо, тут пишемо, тут не малюємо, тут рибу загортаємо"

Коли Офіс президента України у відповідь на вимоги оприлюднити розмову між олігархом і президентом, що відбувалася в стінах ОП, відповідає, що стенограму не вели і записів немає, то це, як мінімум, привід задуматися над тим, чому Офіс бреше. І які питання обговорювали настільки кулуарно, що для збереження таємниці можна порушити демократичну процедуру.

Ми все-таки невиправно хворі візантійщиною. У кожного українського демократа сидить на плечі маленький Путін і нашіптує: навіщо тобі це, братуха? Яка демократія? Демократія - це розвод для лохів!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі