Із Дня незалежності України роблять кліп Ані Лорак

Із тандемом Зеленський-Бадоєв запахло корупцією, кумівством, співпрацею з ворогом

На початку липня президент Зеленський заявив, що скасував парад до Дня Незалежності. Мовляв, вирішив, що гроші, які щорічно витрачали на військовий парад, необхідно витратити на виплату премій військовим.

Прозвучала сума в 300 млн, тому розумники тут же підрахували, що на кожного захисника України припаде до тисячі гривень матеріально-грошової винагороди, - пише Лариса Волошина для видання "Дело". - Тоді ж найближчий соратник президента Сергій Шефір назвав парад популізмом, який більше пасує такій країні, як Росія. Мовляв, Україна інша, і все тут повинно бути "по-модньому, по-хранцузскі". Сказано - зроблено. 15 липня з'явився президентський указ про святкування 28-ї річниці незалежності України, в якому ніякого військового параду не було. Поки все це не сильно турбувало патріотично налаштовану частину суспільства. Ветерани, волонтери і ті, кому російська агресія не видається вигадкою злодійкуватих бариг, готувалися до проведення власного параду.

Шефір назвав парад популізмом, який більше пасує Росії. Мовляв, Україна інша, і все тут повинно бути "по-модньому, по-хранцузскі"

На "Марш захисників України" записувалися тисячами. Робота кипіла. І тут, 10 серпня команда президента показує нову програму святкування, з якої суспільство з подивом дізнається про "Ходу гідності" з медиків, вчителів та інших спортсменів із дітьми. Крім того, президентська програма передбачала марш ветеранів, хвилину мовчання і музичний флешмоб у центрі столиці.

Імпровізована першотравнева демонстрація бюджетників замислюється як альтернативна проходка для зриву альтернативного ж параду, організованого ветеранами

Все це наводило на підозри, що імпровізована першотравнева демонстрація бюджетників замислюється як альтернативна проходка для зриву альтернативного ж параду, організованого ветеранами російсько-української війни. Одночасно в інформаційний простір починає вкидати інформацію, що мовляв "справжні ветерани" або підуть із Зеленським, або не підуть узагалі, щоб не опинитися в одній колоні з колишнім президентом Порошенком. Ситуація починає нагадувати страшний сон героїнового наркомана. Чинний президент виявляється в опозиції до опозиції, яку ототожнюють виключно з президентом колишнім, будучи при цьому одноосібною владою в країні. Це було занадто навіть для України. У підсумку ветерани вирішили, що ніщо не завадить їм пройти Хрещатиком. Парад так парад. І тепер навіть ті, хто планував залишитися вдома, написали заявки на участь, щоб підтримати ініціативну суспільну групу.

Стало ясно, що у президента скінчилися альтернативні ветерани. Всі пішли на "Марш захисників України". А у дітлахів з "95 кварталу" скінчилася епоха бідності

Загалом, атмосфера загострювалася. Бажаючи позбутися від неприємних історичних паралелей, команда Зеленського вирішила зробити хід конем. 15 серпня на злітно-посадковій смузі АНТК "Антонов" відбулася репетиція президентського маршу. На позиції прибутку оркестри, техніка і військові з різних підрозділів ЗСУ. Серед інших на репетиції були присутні люди з середовища "Кварталу 95". І раптом стало ясно, що, по-перше, у президента скінчилися альтернативні ветерани. Всі пішли на "Марш захисників України". А по-друге, що у дітлахів з "95 кварталу" скінчилася епоха бідності. Адже не на волонтерських же підставах вони паряться цілий день серед камуфляжів і броньовиків.

Режисерами заходи стали кліпмейкер Алан Бадоєв та хореограф Олена Коляденко. Особливо допитливі тут же накопали, що Зеленський і Бадоєв були власниками кінокомпанії "Гауді Студіо". Тепер у списку власників його замінив Борис Шефір - брат того Шефіра, який вважає військові паради прерогативою РФ. Під час війни Бадоєв не раз відвідував Москву, де в 2016 році зняв кліп для Ані Лорак. Запахло корупцією, кумівством, співпрацею з ворогом та іншим інтернаціоналізмом.

Відразу після перемоги Зеленського воєнкоми перевзувлись і запевняли, що майбутній головнокомандувач не ухилявся від військової служби, тому що не отримував повісток. А виявляється, повістка таки була

З тандемом Зеленський-Бадоєв пов'язаний ще один цікавий епізод. У березні 2014 року обидва презентували створене "Гауді Студіо" шоу "Зіграй в ящик", в якому звичайні українці повинні були "битися з зірками СНД у чотирьох категоріях - спорт, наука, танець і спів". Посеред прес-конференції Зеленського задзвонив телефон. Ось що про це пише видання "Медіаняня". "Під хихикання журналісток у залі головний кварталець узяв трубку і, награно бентежачись, став пояснювати мамі, що у нього прес-конференція. У розмові Володимир кинув фразу: "Повістку несуть? Ну, скажи, буду служити народу України. Нехай несуть із Кривого Рогу до Києва". В результаті, навіть розходячись після презентації, журналісти продовжували перешіптуватися: цікаво, правда чи ні?".

Пам'ятаєте, відразу після перемоги Зеленського на президентських виборах воєнкоми перевзулися і запевняли, що майбутній головнокомандувач не ухилявся від військової служби, тому що не отримував жодних повісток. А виявляється, повістка таки була. Принаймні одну Зеленський презентував ошелешеним журналістам. Тоді майбутнім президенту і режисерові "Ходи гідності" було не до захисту України. Вони знімали шоу за участю Собчак, Джигурди, Лоліти Мілявської та ще бог знає кого. Але то такоє. Ніде ж не сказано, що нескінченна брехня, інтриганство і схильність до хаотизації процесу є перешкодою, щоб очолити воюючу країну і провести замість військового параду першотравневу демонстрацію з підневільними військовими, лікарями, вчителями і дипломатами, що зображують добровільних учасників. Вони художники. Вони так бачать.

Захисники України будуть розділені. Ветерани пройдуть маршем, а чинні частини ЗСУ президентською ходою. Поділяючи армію і народ, президент протиставляє себе логіці історичного процесу

"Нам є ким пишатися! Нам є з ким будувати наше спільне майбутнє, є кому його захистити, і ми хочемо це показати всій Україні!" - кажуть зіркові постановники ходи. Лояльні президенту ЗМІ продовжують писати, що альтернативний марш ветеранів - це парад, організований "прихильниками Порошенка". При цьому замовчують, що саме метання Зеленського і його невгамовне бажання конкурувати з патріотами призвело до того, що захисники України в цей день будуть розділені. Ветерани пройдуть маршем, а чинні частини ЗСУ президентською ходою.

Поділяючи армію і народ, президент протиставляє себе логіці історичного процесу. Це недалекоглядно, негідно і свідчить про повний відрив від історії відтворення ВСУ зусиллями простих українців.

Нам теж є ким пишатися, є заради чого боротися і є по кому сумувати в цей день, пане президенте. Можливо тому ви влаштували так, що на День Незалежності Хрещатиком пройдуть дві колони? Все що відбувається навколо параду - це вже абсурд, який став трендом і виходить з Офісу президента.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі