"Динамо", "Шахтарю" і "Дніпру-1" варто подумати про продаж чемпіонів світу

Тріумфаторам молодіжного мундіалю важливо не потонути у славі

Серед всіх футболістів збірної України U-20 найбільше шансів реалізуватися має воротар Андрій Лунін. З часом він на довгий час може закрити позицію воротаря для національної команди. Головна чеснота Андрія – холоднокровність, врівноваженість, відсутність завищеної самооцінки.

Імпонує захисник Валерій Бондар. Сила цього гравця в тому, що він має лідерські якості. Ці чесноти не можна здобути, вони даються тільки від природи. Крім того, Валерій дуже гарно читає гру. Динамівець Денис Попов чимось схожий на Бондаря, тільки є аспекти в тактичних моментах. Денис сильно емоційний, це заважає. Думаю, що з часом саме пара Бондаря і Попова має стати основною у збірній України.

Пара Бондаря і Попова має стати основною у збірній України

Четвертий гравець, в якому бачу перспективу, – Юхим Конопля з "Шахтаря". Можливо, він не дуже добре зіграв у фіналі: корейці блокували його долучення до атаки. Позиція правого захисника вже не один рік є проблемною в збірній України та й у "Шахтарі". Якщо Коноплі дадуть шанс – він його використає.

Щодо інших гравців – складніше визначати. Багато залежатиме від позиції клубів. Якщо вони даватимуть молодим футболістам грати або відправлять їх в оренду для ігрової практики, в багатьох може вийти. Якщо будуть сидіти в запасі і грати тільки за молодіжні команди – з часом ми можемо забути за більшість чемпіонів світу. Має бути ігрова практика, якщо навіть не у статусних клубах. Свого часу Зінченко поїхав до "Уфи" за ігровою практикою. Це допомогло йому у подальшій кар'єрі. За моїми підрахунками, футболісту потрібно зіграти 5-6 матчів перед тим, як молодий гравець відчує впевненість у собі.

Футболісту потрібно зіграти 5-6 матчів перед тим, як молодий гравець відчує впевненість у собі

Важливо для кожного в новому сезоні грати за клуб, де він матиме підтримку головного тренера. Саме тренерський штаб має бачити перспективу за конкретним гравцем, бажати запросити його. Для молодих футболістів саме довіра тренера, а не статус клубу має головне значення.

У "Шахтарі" атака будується на бразильських футболістах. У "Динамо" Олександр Хацкевич має своє бачення футболу. Звичайно, не всі гравці можуть під ці параметри підійти. Маємо приклади того ж Яремчука, Зінченка, Малиновського, які не були особливо потрібні нашим грандам, але у Європі ці гравці себе знайшли. Тому "Динамо", "Шахтарю" чи навіть "Дніпру-1" варто думати над тим, щоб у разі чого продати тріумфаторів молодіжного мундіалю. Тільки от ціна має бути відповідна. Якщо знайдеться клуб, який буде готовий платити хороші гроші, - варто думати над пропозицією. Особливо, якщо перспективи в першій команді не найкращі.

Також чемпіонам світу важливо не потонути у славі. Молодіжні змагання – це тільки можливість пробитися у дорослий футбол. Перемога в Польщі має залишитися в минулому, а сьогодні всі гравці повинні працювати по максимуму, щоб отримати можливість грати у великих клубах і на серйозному рівні. Іншого такого шансу може і не бути.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі