Двопалатний парламент - перший крок плану Медведчука

Зазвичай такий буває у країнах з федеративним устроєм

Ідея команди президента про двопалатний парламент - добре чи погано?

1. Двопалатний парламент зазвичай буває у країнах з федеративним устроєм: Австрія, Бельгія, Бразилія, Індія, Мексика, США, Швейцарія тощо. Переважна більшість унітарних держав має однопалатний парламент.

2. Спроба запровадити двопалатний парламент - це перший крок реалізації плану Медведчука з федералізації України. Саме йому належить ця ідея.

Після Брекзіту ідея референдумів повністю скомпрометована

3. Знов-таки, нестримне бажання проводити референдуми засноване на розумінні, що громадянам можна через телевізор нав'язати будь-яку ідею. Результати референдуму дуже сильно залежать від формулювання і від подачі у медіа. На мій погляд, після Брекзіту ідея референдумів повністю скомпрометована (за винятком країн, де вони є постійною практикою, як Швейцарія).

4. Нагадаю, що у 1991 році мудрий український народ з інтервалом у кілька місяців майже одноголосно проголосував спочатку за збереження Радянського Союзу, потім за незалежність України.

5. Посилання на референдум майже 20-річної давнини є смішним: тодішній референдум проходив у зовсім іншій соціально-політичній реальності, був частиною плану Кучми по збереженню влади, тобто мав абсолютно іншу мету й умови. З того часу виросло нове покоління, яке має право вирішувати власну долю.

Фахівці напишуть вам більше, а я намагався сформулювати коротко. Якщо ще коротше, то вийде: не дарувати жодних перемог Медведчуку.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі