Хто депутата годує, той його і танцює

Якщо народ не хоче платити високі зарплати депутатам, їм будуть платити олігархи

Якщо країна не хоче утримувати свою армію, вона буде годувати армію окупанта. Якщо народ не хоче платити високі зарплати депутатам, їм будуть платити олігархи.

Ми побачили партійні списки. І з'явилася надія, що в наступному парламенті буде багато хороших чесних людей. Може бути рекордно багато таких людей для українського парламенту. Але їм потрібна наша допомога. Фінансова. Ми повинні допомогти їм залишитися чесними.

Зарплата українського депутата повинна істотно зрости. Тому що прийшовши в парламент, ці люди будуть щодня стикатися з вибором. Послухатися партійних вождів чи своїх поглядів. Багато чистих людей йде за списками неоднозначних політичних сил. І ми можемо сподіватися, що там, у Раді, ці люди не будуть особливо слухатися партійних спонсорів. А прийшовши в парламент не будуть ходити строєм. Чи не будуть голосувати за капітуляцію, референдуми або фінансову підтримку олігархові. Але для цього вони повинні самі бути незалежними.

Майже ніхто з депутатів не живе на депутатську зарплату

Не секрет, що ніхто з депутатів, або майже ніхто, не живе на депутатську зарплату. Просто тому що вона дуже маленька. Вони отримують партійні доплати або як завгодно ще ви це можете назвати. Теж саме стосується чиновників. А далі діє правило - хто депутата годує, той його і танцює. Входячи в парламент і отримуючи доплати від керівництва, депутати стають залежними від цього керівництва. І далі вже постійно змушені йти на компроміси. У тому числі і зі своєю совістю.

І потім люди ненавидять депутатів. А повинні нарікати й на своє жлобство. Як і з менеджерами в держкомпаніях, нам дуже дорого обходяться дешеві депутати. Зарплата депутата повинна бути збільшена в 4-5 разів (зараз становить близько 29 тис. грн. - Gazeta.ua). Це буде хороша угода для суспільства. І суспільство зрозуміє це вже при прийнятті наступного бюджету. Тому що ті, хто платить депутатам 100, розраховують за їх рахунок заробити 1000. А зароблена олігархом таким чином 1000 - це наші з вами гроші. І нам вигідніше платити депутатам самим, щоб вони працювали на нас.

Новий парламент у першу чергу повинен проголосувати збільшення власного доходу. Це важливіше, ніж знімати недоторканність

Тому новий парламент в першу чергу повинен проголосувати збільшення власного доходу. Так, це буде не популярно. Але це необхідно, якщо ми хочемо якісних всіх наступних голосувань. І це набагато важливіше, ніж знімати депутатську недоторканність або придумувати антидемократичні українські велосипеди аля відкликання депутатів. Чисті і розумні люди, які приходять в Раду, повинні бути незалежними в прийнятті своїх рішень. Це важливо. Дуже.

І так, лідери партій завжди будуть проти такого кроку. І не тільки тому, що бояться робити кроки, які погано сприймаються людьми. А й тому що вони втрачають контроль над депутатами. Так що нехай говорять, що завгодно. Що спочатку треба підняти зарплату вчителям до $4 тис. І лікарям. Але це не правда. Поки депутати отримують маленьку зарплату, лікарі ніколи не збільшать свій дохід. Це працює тільки так. Спочатку ви робите якісні управлінські рішення, а потім, іноді через роки, в їх результаті ростуть доходи. І ніяк інакше. А якісні рішення дорого коштують.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі