Проблема збірної України з футболу – в її лідерах

Матч проти сербів точно не та гра, де варто ризикувати

Матчі збірної України з футболу тяжко даються проти команд з колишньої Югославії. Так вже склалося історично. Йдеться не тільки про провідні збірні Хорватії чи Сербії. Не так давно, наприклад, програвали Чорногорії в Києві.

Проблема збірної України - стан лідерів. Ярмоленко не зможе прийняти участь в сьогоднішньому матчі проти Сербії у кваліфікації до Євро 2020. Якби навіть Андрій грав, то його форма була б не найкращою. Поганий сезон був у Коноплянки. Марлос з "Шахтаря" пропустив кінець сезону через травму.

Особливість нашої збірної в тому, що в кожному матчі є нові лідери. То Циганков гарно виходить на заміну, то Марлос себе проявляє, то Коноплянка бере на себе ініціативу.

Чи можуть стати лідерами Зінченко і Маліновський? Навряд. Вони командні гравці, але не мають лідерських якостей. Але ситуація така, що цілий ряд гравців може влитися в склад національної команди. Враховуючи кадрові проблеми, молоді футболісти матимуть шанси.

В збірній України немає гравців, які б переходили за 60 мільйонів євро у "Реал"

Пауза у два тижні перед фіналом Ліги чемпіонів явно не пішла на користь "Ліверпулю" і "Тоттенхему". Браку було багато через відсутність ігрового тонусу. Ситуація повторюється з нашою збірною, бо чемпіонат України вже завершився. У такий момент виходить на перше місце індивідуальна майстерність. Тут потрібно бути об'єктивним, що у сербів вона вища. В збірній України немає гравців, які б переходили за 60 мільйонів євро у "Реал". Юнацький футбол в Сербії на високому рівні. Щороку молоді серби їдуть підкорювати Європу і досягають успіху. Сербія завжди має певний рівень збірної. Особливо добре команда проводить домашні матчі.

Маю побоювання за матч. Потрібно ретельно підходити до гри. Не має бути жодної недооцінки в бік суперника. Якщо навіть буде нічия – це хороший результат для нашої команди. Матч проти сербів точно не та гра, де варто ризикувати. Поразка зменшить суттєво наші шанси, враховуючи, що збірна Сербії зіграє проти основних конкурентів обидва гостьові матчі.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі