Сакашвілі - це вакцина проти "русского мира"

Він вміє тримати удар. А таких людей занадто мало

П'ять причин, чому я вітаю повернення Міхеіла Саакашвілі:

1. Саакашвілі – ворог Путіна. Скільки не роздувався б хайп про мирне врегулювання – мир з путінською Росією неможливий. Причина одна: Путіну мир не потрібен, Путіну потрібна війна. Саакашвілі в Україні – це вакцина проти необґрунтованих ілюзій щодо можливості порозуміння з Путіним і Росією загалом. У 2014 році в Україну прийшла війна, яку в 2008 році Путін-Мєдвєдєв розпочали проти Грузії. У 2014 році Україна відмовилась капітулювати. І коли я кажу Україна, то маю на увазі український народ, який, на відміну від "еліти", не зголосився на капітуляцію. Саакашвілі в Україні – це голос здорового глузду, який буде вимушена чути нинішня політична еліта, голос, який застерігатиме від спокуси капітулювати.

Для нього неприйнятне мислення в рамках "совкових" стереотипів

2. Саакашвілі – ворог пострадянської архаїки. Для нього неприйнятне мислення в рамках "совкових" стереотипів. Він знає, що є вільний світ і є руїни радянської в'язниці. Саакашвілі на боці вільного світу, він - його провідник. Саакашвілі – це людина модерну. Людина, яка прагне змін не лише для України та Грузії, а й усього пострадянського простору. Він локомотив переймання найкращого світового досвіду в політиці, економіці, соціальних відносинах. І це те, в чому нині має потребу Україна.

3. Саакашвілі – ворог олігархату. Олігархія – винахід комуністичної партноменклатури. Олігархія – це спайка монополії на владу та криміналітету. Олігархія – це квазілегальний спосіб прибирання до рук (приватизації) державної власності. Олігархія – це криміналітет, який, як правило, контролюється з Москви і використовується Москвою для забезпечення свого контролю над "республіками". Олігархія – це монополії, які збагачуються, вбиваючи конкуренцію, вільний ринок і доводячи народи до абсолютних злиднів. Така економічна та політична система для Саакашвілі є неприйнятною.

Саакашвілі ніколи не був помічений у протиправних оборудках

4. Саакашвілі – це досвід успішних соціально-економічних реформ. Україною згаяно роки незалежності, змарновано дві революції. Україна скомпрометована політичною "елітою", яка під прапором революції та патріотизму лише служила Путіну і грабувала свій народ. Саакашвілі не лише вірить у демократичні перетворення та вільний ринок, а й уміє здійснювати демократичні перетворення, запроваджувати свободу підприємництва, забезпечувати верховенство закону. І цей досвід є надзвичайно корисним для України.

5. Саакашвілі – щирий друг президента Володимира Зеленського. Наш президент потребує підтримки від людей, для яких інтереси країни на першому місці. Саакашвілі ніколи не був помічений у протиправних оборудках, ніколи не був маріонеткою в руках олігархів, жодного разу не заплямував своє ім'я корупційними діями. І найважливіше: Саакашвілі вміє тримати удар. Він не лише не продається, а й не ламається. А таких людей занадто мало.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі