Такі, як "Аякс", не виграють

За стилем амстердамці нагадують команди Юргена Клоппа

"Аякс" повинен бути прикладом для клубів з невеликих футбольних країн, які хочуть розвиватися. Кожні 5-7 років амстердамці піднімаються – це говорить саме за себе. Річ тут не тільки в якісній роботі тренера Еріку тен Гагу, але і в хорошій роботі менеджменту команди. Зрозуміли, що працювати успішно тільки із власними вихованцями буде вкрай важко і неефективно. Тому почали запрошувати футболістів з інших команд, які ще повністю не розкрили власний потенціал. У Нідерландах система оподаткування дуже складна. Відтак без продажу футболістів клубам вижити не просто. Думаю, що влітку 4-5 гравців залишать "Аякс". Клуб знову будуватиме нову команду.

Завжди потрібно продавати гравців на піку їхньої форми. Якщо перетримати – ціна може суттєво впасти. Гравці "Аякса" за останній місяць виросли в ціні у 2-3 рази. Тому сенсу утримувати немає нікого. Клуб має заробити, а гравці отримати подальші можливості. Логічно, що де Йонг підписав контракт із "Барселоною".

Потрібно продавати гравців на піку їх форми. Якщо перетримати – ціна може суттєво впасти

Сьогоднішній "Аякс" за грою схожий на команди Юргена Клоппа – "Боруссію" та "Ліверпуль". Подібно грав "Наполі" два попередні сезони. Попереду швидкі футболісти, мобільна середина поля, гарна робота із м'ячем. Усі футболісти доволі універсальні, група оборони гарно починає атаки. Але є нюанс в тому, що такі команди не досягають результату. "Боруссія" так і не перемогла в Лізі чемпіонів. Програв свій фінал у Києві "Ліверпуль". "Наполі" не зміг виграти скудетто в "Ювентуса". Такий футбол можна назвати футболом розвитку, для глядачів, але протистояти "раціоналістам" цим романтичним командам буде вкрай важко. На кожен "Аякс" знайдеться свій Моурінью.

На внутрішній арені "Аякс" хоч є лідером, але програвав ПСВ та "Феєнорду". Це можна пояснити тим, що футбол "Аякса" доволі енерговитратний. Грати в такому ключі тривалий час неможливо. Зрозуміло, що будуть спади.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі