Зеленський перший з українських політиків, хто може обійтися без телевізора

Прогрес дійшов до України

Багато хто вважає, що запорука успіху Зеленського - підтримка телеканалу 1+1, який з ранку до вечора транслював серіали і гумористичні шоу за його участі. Але як показує практика, головне - не телеканал, а вміння ним користуватися. Найпопулярніший в Україні канал - ТРК "Україна" Ріната Ахметова - в режимі нон-стоп транслював джинсу Ляшка і Вілкула, але це їм, як видно, не допомогло. У обох слабкі результати. Відверто невдалі вибори для обох проектів Ахметова. Той же Бойко зумів скористатися "Інтером" набагато ефективніше.

Взагалі, ці вибори ознаменували завершення ери традиційних політтехнологій. Намети, борди, стандартна джинса в ЗМІ, помпезні партійні з'їзди - все це ще працює, але вже з дуже низьким ККД. Час цих технологій минув. Нарешті прогрес дійшов і до нас.

Головні тріумфатори виборів - Зеленський і Смешко - не вели традиційних передвиборних кампаній

Головні тріумфатори виборів - Зеленський і Смешко - не вели традиційних передвиборних кампаній. Зеленський взагалі відмовився від будь-яких дебатів і участі в ток-шоу, та з'являвся на ТБ в основному в образі шоумена і актора. Помітно, що набагато комфортніше він себе відчував в соцмережах, де часто записував відеоблог і звернення до своєї аудиторії. Причому, навіть тут Зеленський використав не традиційний майданчик Фейсбуку, а Інстаграм.

Зеленський - перший і єдиний з усіх українських політиків, хто взагалі може обійтися без телевізора. Охоплення його аудиторії в соцмережах можна порівняти з показниками середнього українського телеканалу. Короткий відеоблог в Інстаграмі набирає по 700-800 тисяч переглядів, а окремі відео - 1,5 млн. З такими показниками йому взагалі можна не ходити на ток-шоу.

Смешко своїм результатом, очевидно, зобов'язаний Дмитру Гордону, який відкрито закликав за нього голосувати. Звернення Гордона на підтримку Смешко на Ютубі набрало більше 2 млн переглядів. Це теж можна порівняти з охопленням ефіру якогось "Ньюзвана".

Купити свій канал - вже не досить для перемоги. Намети і борди, схоже, взагалі не потрібні

Старий світ валиться. Мураєв ввалює величезні гроші в дорогий і понтовий телеканал "Наш", але одне відео на Ютубі, записане у Гордона на кухні, за охопленням перевершує цю махину при нульових витратах на виробництво контенту. В результаті Мураєв знімається з виборів, щоб не ганьбитися зі своїми 2%, а Смешко набирає 6.

Купити свій канал - вже не досить для перемоги. Намети і борди, схоже, взагалі не потрібні. Набагато вигідніше витратити ці гроші на нормальну кампанію в соцмережах. Рентабельність буде набагато вище. Так що чекаємо найближчим часом перекроювання бюджетів в штабах і масовий похід політиків в Інстаграм і Ютуб.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі