Путін є співавтором національної ідеї України

Російський телевізор схибнувся на виборах в Україні. Втовкмачує три думки

Якщо порівняти висвітлення торішніх "виборів" президента Росії з тією пильною увагою російських ЗМІ до нинішньої виборчої кампанії в Україні, то виникає враження, що на ключових постах у російських медіа засіли русофоби, які зневажають РФ і продалися Україні. За кількістю згадок ці дві теми, швидше за все, можна порівняти, але за пекучим інтересом, пристрасті і вистрибуванням зі штанів - по креативу, за рівнем творчості у висвітленні теми нинішня українська кампанія в російських медіа незмірно перевершує торішню вітчизняну.

У голови росіян чавунними болванками вбивають три короткі думки.

Перша: українські вибори - фейк, тому їх результати ні в якому разі не можна визнавати.

Друга: після виборів в Україні нічого не зміниться, буде пекло, кошмар, голод і геєна вогненна.

Головна думка, яка в голови росіян вбивається: чинний президент України - це або сам Сатана, або його перший заступник на Землі

І, нарешті, думка третя, вона ж, можливо, головна: чинний президент України - це або сам Сатана, або його перший заступник на Землі. Його ненавидять всі українці, але все одно він після виборів залишиться президентом бо всіх обдурить. А тому, див. думка номер один, потім номер два і далі по колу.

Головне державне агентство Росії "РИА Новости" на першій шпальті опублікувало в якості повідомлення про найважливішу подію статтю під назвою: "В мережі висміяли вигляд Порошенка". На фотографії - президент України в церкві. Піджак, дійсно, настовбурчився, обличчя стомлене, вираз так собі. Велика "удача" фотографа доповнюється удалими коментарями. Прокремлівський сайт "Рамблер" публікує відео з приватного життя сина Порошенка. Співробітниця "Комсомольської правди" поїхала до Києва, після чого опублікувала на сторінках газети статтю, в якій повідомляється, що всі українці вважають Порошенка - "жлобом", Зеленського - "маріонеткою", а Тимошенко - "бабусею".

У Соловйова проблема. У нього закінчилися лайливі слова для Порошенка і України. Програму "Вечір" від 27.03.2019 Володимир Рудольфович почав із роздумливого: "Зараз дивився "Годунова" (це серіал на "Росії-1") - сильне враження. Дивився на Порошенка (тут Соловйов обвів студію розгубленим поглядом, в надії що хтось йому підкаже потрібні слова, але всі мовчали) - є в ньому щось страхітливе". Розуміючи, що вийшло мляво, Соловйов додав драматизму: "Народ православний шкода!".

І тут же перейшов до конкретики - продемонстрував відео, на якому співробітники ФСБ проводять спецоперацію в окупованому Криму, вриваються в будинки кримських татар, хапають їх і ведуть із заломленими руками. В якості свідчень "злочинної" діяльності відважні чекісти виклали якісь папери, змісту яких телеглядач, природно, дізнатися не в змозі, але сам факт наявності у кримських татар якихось паперів неспростовно доводить небезпечність цих людей для суспільства.

Це відео Соловйов супроводжував захопленими коментарями: "Зайшли! Знайшли записи! Знайшли телефони незрозумілі! Вийшли!". Побачивши на обличчі "українця за викликом" В'ячеслава Ковтуна скептичну посмішку, яка свідчить, що він не поділяє захоплення діяльністю російських чекістів, Соловйов гнівно закричав: "Ось, дивіться, дивіться! Що тут незрозумілого!". В цей час на екрані показували якісь папери, причому, деякі арабською мовою.

Оскільки Ковтун, мабуть, слабо володіє арабською на відміну від глядачів "Росії 1", які всі поголовно володіють арабською досконало, продовжував наполягати на своєму невизнанні подвигу співробітників ФСБ, Соловйов взявся за нього всерйоз. "Ти виступаєш за бійців "Ісламської держави"? Ти захищаєш бійців ІДІЛ?! "- надривався Соловйов. І тут же перейшов до допиту Ковтуна: "Скільки бійців Ісламської держави ви затримали? Відповідай конкретно, скільки? Говори цифру!".

На боязке зауваження Ковтуна, що на відео не показали зброї, вилученої у заарештованих кримських татар, Соловйов відповів черговою істерикою: "А коли з'ясується, що ці (заарештовані кримські татари - І.Я.) голови відрізали, що ви скажете?".

Продукт діяльності Соловйова - емоції. Головним чином - ненависть. Безглузде припущення, що кримські татари відрізають голови, в якихось затуманених бояришніком мізках цілком можуть породити відповідні почуття

Соловйова абсолютно не бентежила та обставина, що "ці" кримські татари нікому голови не відрізали, як, утім, і всі інші представники цього багатостраждального народу. Але це і неважливо, оскільки продукт діяльності Соловйова - це не думки, ідеї та поняття, а емоції. Головним чином почуття ненависті. І безглузде припущення, що кримські татари відрізають голови, в якихось затуманених бояришніком мізках цілком можуть породити відповідні почуття.

Вся ця огидна історія - частина переслідування кримськотатарського народу. На цей раз під виглядом боротьби із забороненою в Росії організації "Хізб ут-Тахрір", яку за рішенням Верховного суду від 14.02.2005 велено називати терористичною.

Мотивом для визнання членів "Хізб ут-Тахрір" терористами Верховний суд РФ визнав наступне: "войовнича пропаганда, що поєднується з нетерпимістю до інших релігій, активне вербування прихильників, цілеспрямоване внесення розколу в суспільство". Ні слова про організацію реальних терактів у рішенні Верховного суду немає. З дуже простої причини. Ніяких терактів "Хізб ут-Тахрір" не організовував. А що стосується войовничої пропаганди, нетерпимості та внесення розколу в суспільство, то на цій підставі треба в першу чергу забороняти російський телевізор, в другу адміністрацію президента, Держдуму, Раду Федерації і РПЦ.

Спроби пояснити Верховному суду РФ абсурдність заборони за тероризм організації, яка терактами не займається, робили провідні правозахисники і експерти-сходознавці. Марно. Діяльність "Хізб ут-Тахрір" дозволена у всіх країнах Заходу, в США і в Європі, крім ФРН. Заборона в Німеччині пов'язаний з тим, що "тахрірці", в програмі яких є створення Халіфату, на зорі свого існування, в 1950-х роках минулого століття, вели активну антиізраїльську пропаганду, яка в якісь моменти переростала в антисемітизм. Тому німці, для яких тема антисемітизму зі зрозумілих причин особливо чутлива, про всяк випадок цю організацію заборонили. Що стосується путінської Росії, яка не визнає екстремістами явних терористів із "Хезболли" і "Хамас", які реально працюють на знищення Ізраїлю і вбивають ізраїльтян, братається з цими терористами і при цьому садить на великі терміни тих, хто лише поширює утопічну ідеологію, то лицемірство тут просто зашкалює.

Ідея Халіфату мені особисто огидна. Так само як торжество пролетарської революції або життя під владою гундяєвської секти. Але це не привід забороняти РПЦ, КПРФ або "Хізб ут-Тахрір".

Україна все більше зміцнюється в головній ідеї, яка стала національною - чим далі від Росії в політичному, культурному і економічному плані, тим краще

Для путінського режиму переслідування кримських татар, яким світять великі строки за зв'язки з "терористами", є лише приводом залякати найактивнішу частину народу, який ніколи не змириться з російською окупацією Криму. Але будь-які дії Кремля, будь то залякування жителів Криму, невизнання виборів в Україні, опльовування українських політиків і громадян України в телевізорі, - призводять до одного результату: Україна все більше зміцнюється в головній ідеї, яка стала національною - чим далі від Росії в політичному, культурних і економічних планах, тим краще.

Путін не зміг придумати національну ідею для Росії, але може пишатися тим, що в формуванні національної ідеї України є як мінімум співавтором.

Оригінал

Публікується з дозволу автора

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі