Путінський режим прикидається демократією, а ми граємося в тоталітаризм

Помилки вибору виправляються, а болото диктатури - смерть для суспільства

Те, що викликає у вас таке неприйняття, таку взаємну ненависть і потоки образ, називається демократія.

І ще - вам чужа свобода слова.

І ще - ви ненавидите свободу вірити в те, у що хочеться не вам, а комусь іншому.

На словах ми не хочемо нагадувати "запоребрик", а на ділі намагаємося напалмом випалити те, що з великими труднощами проросло в громадянському суспільстві.

На словах ми не хочемо нагадувати "запоребрик", а на ділі намагаємося напалмом випалити те, що з великими труднощами проросло в громадянському суспільстві

Вибори - це від слова "вибирати", а не від слів "підтримувати" або "підкорятися". Путінський режим імені п'ятого терміну вічно обраного прикидається демократією, а ми із захопленням граємося в тоталітаризм.

Якщо людина не підтримує ваші погляди, переконання або вибір, то зовсім не обов'язково вона дурна, продажна або нею керує рука Москви. Просто вона інакше думає. Це нормально.

Всі не можуть йти в ногу. Вільні люди звичайно ж теж ходять строєм, але при жорсткій необхідності - наприклад, в армії, а не для задоволення побродити стадом мирними лугами.

Ви так жорстоко і брудно тавруєте один одного, що я перестаю розуміти, як різні політичні групи подивляться один одному в очі після виборів. Ні, політики розберуться, їм не вперше сцяти один одному в очі, а ось як ті, хто проголосує за Зеленського спілкуватимуться з прихильниками Порошенка і навпаки - я не розумію.

Де сьогодні ті, хто зовсім недавно проголосував за ростовського в'язня? Зараз кого не спитаєш, голосував виключно проти всього поганого, за все хороше

І ще, мені цікаво, де сьогодні ті, хто зовсім недавно проголосував за ростовського в'язня? Зараз кого не спитаєш, голосував виключно проти всього поганого, за все хороше. Упевнений, через три роки, всі будуть на блакитному оці віщати, що голосували за переможця. І неважливо, хто буде цей переможець. Хто переможе, той і буде правий. До того моменту, поки не побіжить в Ростов.

Наш вибір завжди правильний. Вибір наших опонентів - це вибір дурний, шкідливий і за гроші.

Слухайте, Януковича теж вибрали ми. Ми всі. Його вибрала Україна на демократичних виборах. Більшістю голосів. Після Ющенка, до речі. Після Майдану 2004-го. Добровільно.

Пам'ятаєте: Ющенко - Так!?

Скільки часу знадобилося, щоб він став "не так"? Настільки "не так", що політичний труп Януковича виліз з могили і був обраний більшістю голосів?

Ющенко теж був вільним вибором, який ми так пристрасно захистили, щоб добровільно закреслити через 4 роки.

Вибирати - розчаровуватися - знову вибирати - це нормально. Це процес, який називається еволюцією

Розумієте, вибирати - розчаровуватися - знову вибирати - це нормально. Це процес, який називається еволюцією.

Ось гвалтувати конституцію, щоб консервувати владу - ненормально.

Я не підтримую Тимошенко, але знаю пристойних і цілком адекватних людей, які будуть за неї голосувати. Їх небагато в моєму оточенні, але, якщо їх раптом виявиться більшість і ЮВТ отримає бажану владу, я прийму вибір більшості.

Бо я переконаний, що помилки виправляються, а політичне мертве болото диктатури - смерть для суспільства.

І якщо при владі залишиться Порошенко - це не трагедія і не кошмар. Це означає, що велика частина суспільства його підтримує. І не треба мені розповідати про фальсифікації, йдіть спостерігачами - ви в своєму праві.

Якщо виграє Зеленський - відмінно. Світ не завалиться

І якщо виграє Зеленський - відмінно. Світ не завалиться. Складні системи стійкі, цього ще в інституті вчать. Він не впав ні при любих друзях, ні при донецьких пацанах, вже якось витримає новий криворізько-дніпровський період.

Навчитися поважати чужий вибір і не плювати на чужу думку - ознака цивілізованості суспільства. Нинішня поведінка - сомалійський синдром. Мені соромно за деяких моїх знайомих. Здатність до критичного мислення випалена вщент найпримітивнішими пропагандистськими прийомами. Залишилися лише рефлекси.

Демократія - не означає автоматичну перемогу того, хто подобається вам. Це вільна конкуренція думок і коректний підрахунок голосів.

Подбайте краще про те, щоб висловити свою думку в бюлетені і простежити за тим, щоб голоси правильно врахували.

Закидати один одного послідом неконструктивно.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі