Не потрібно вішати усіх собак на Хацкевича

Відповідальність за результати "Динамо" мають нести і керівники клубу

Результати наших клубів сьогодні більше залежать від жеребкування, а не від команд. Якщо трапиться суперник невисокого рівня – з'являються шанси. Тільки-но потрібно грати із сильною командою – зазнаємо болючого фіаско.

Виступ "Динамо" в єврокубках цього сезону тільки підтверджує цю думку. На рівні не найскладніших команд в групі Ліги Європи – можуть грати та перемагати. Коли потрібно грати із дійсно сильною командою – виникають проблеми. Так було минулого року, коли пройшли "АЕК", але "Лаціо" виявився не по зубах. Цього сезону так само було із "Олімпіакосом" і "Челсі".

На рівні не найскладніших команд в групі Ліги Європи – можуть грати та перемагати. Коли потрібно грати із дійсно сильною командою – виникають проблеми

"Динамо" у цій ситуації не залишається нічого іншого, як робити ставку на власних вихованців. Другої дороги просто немає. Потрібно вчитися виховувати власних гравців. Це складний і тривалий процес.

Шлях "Динамо" - єдиний правильний у сьогоднішніх економічних реаліях. Часи, коли в Україну їхали якісні легіонери, вже минули. Тільки потрібно пояснювати, що див у футболі не буває. Варто заспокоїти вболівальників. Не потрібно жити спогадами про досягнення Лобановського. Багато чого змінилися за останні роки. Рівень сьогоднішнього чемпіонату України не такий високий. Тому протистояти суперникам із провідних чемпіонатів стало складно.

Трансферна політика за таких обставин повинна змінитися. Легіонери дійсно мають бути сильнішими від власних гравців, приносити результат. За останні два трансферні вікна "Динамо" запросило 5 легіонерів. У четвер на "Олімпійському" грав тільки один – бразилець Сідклей. Причому тільки тому, що Вербич не міг вийти на поле. Запрошуючи таких легіонерів, забирають місце в молодого гравця. Заробити на легіонері, який не грає успішно – теж не можна.

Трансферна політика повинна змінитися

Рецепт успішних виступів "Динамо" доволі простий - найкращі молоді гравці та легіонери, які не будуть вчитися в наших футболістів, а відразу зможуть приносити результат.

Не думаю, що в ситуації, коли немає результату варто вішати всіх собак на Хацкевича. Для нього "Динамо" - перший серйозний клуб. Зрозуміло, що потрібен тут досвід, уміння, які приходять тільки із часом. Київський клуб зараз знаходиться в періоді зміни поколінь. В такий період працювати важко навіть досвідченим, кваліфікованим фахівцям. Зазвичай на себе потрібно брати багато негативу. Рівень футболістів у "Динамо" зараз не такий високий. Без індивідуальних помилок не обійтися. Потрібно, щоб відповідальність несли всі керівники клубу.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі