"Шахтареві" потрібен новий тренер

Не можна всі хвороби лікувати зеленкою і пластиром

"Шахтар" грав у гостях краще, ніж вдома. В першій грі "гірникам" явно пощастило. Рахунок матчу мав би бути - 1:4.

Але загалом "Айнтрахт" йде далі справедливо. Команда Аді Гюттера переважала "Шахтар" за грою. Має кращу лавку запасних та декілька варіантів введення гри. Бразильським футболістам важко протистояти силовим командам, де багато фізичної боротьби. Це не зовсім їхній футбол. Якби "Гоффенхайм" не отримав вилучення в домашній грі, то навряд чи Ліга Європи взагалі стала можливою для "Шахтаря" в цьому сезоні.

Бразильським футболістам важко протистояти силовим командам, де багато фізичної боротьби

Такий результат не став сенсацією. Трансферна політика "Шахтаря", замовчування власних проблеми рано чи пізно мало погано закінчитися. Не можна всі хвороби лікувати зеленкою та пластиром.

Паулу Фонсека – не той тренер, який може працювати під час перебудови команди. Частина лідерів "Шахтаря" пішли влітку. Зараз провідним гравцям вже в діапазоні 30 років. Потрібно перебудовувати команду, довіряти молодим. У клубі прийшов час зміни пріоритетів. Навряд чи бразильський вектор може бути успішним у майбутньому. Наприклад, "Динамо" це зрозуміло раніше, зробивши ставку на власних гравців. Не думаю, що академія "Шахтаря" не має власних талановитих гравців. Просто потрібно їм довіряти більше. Молоді гравці повинні розуміти, що вони мають перспективу.

"Динамо" навпаки провело першу гру краще, ніж другу. Вчора не добре зіграла середина поля. А от "Олімпіакос" провів кращий матч, ніж у себе вдома. Якби так греки грали у Піреї – шансів у "Динамо" було б менше.

Посередньо проти "Олімпіакоса" діяли Микола Шапаренко та Віктор Циганков. Обом футболістам потрібно додавати

Можливо, комусь не сподобалося, що підопічні Хацкевича не зовсім виразно грали на очах власних уболівальників. Але у футболі на першому місці результат. Немає сенсу бігти в атаку, витрачати багато сил, якщо тебе і так все влаштовує. Одна помилка, чи одна контратака могла все перевернути з ніг на голову. Тому раціоналізм переміг. Забивши м'яч у першому таймі, "Динамо" тримало ситуацію під контролем.

Посередньо проти "Олімпіакоса" діяли Микола Шапаренко та Віктор Циганков. Обом футболістам потрібно додавати. Циганков не тільки був пасивний в атаці, але і мало допомагав захисту. Це має бути дзвіночком для гравця. Якщо Віктор хоче досягти більшого у футболі, має покращувати власну гру. Шапаренко виконав багато роботи на полі. Можливо, це була не його гра. Сил на креатив не залишилося. Тим паче, що поле було важким.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі