Голосувати не "за", а "проти" – шлях у нікуди

Без наслідків баталій, образ і спроб принизити

Поняття "опозиція" передбачає альтернативний варіант управління і розвитку. Інші (не вдаватимемося кращі чи гірші) варіанти.

Але це план. Хоч який, але план.

Опозиція - це люди поза владою або ті, що голосують за альтернативу владі. Але не за пусте місце.

Я вкрай негативно ставлюся не до опозиції (я її не бачу від слова "зовсім", якщо не вважати Вілкула опозицією, а я ще не збожеволів, щоб вважати його опозицією), а до людей, які сидять на диванах, захлинаються жовчю і ненавидять країну в якій живуть. Просто ненавидять. Безальтернативно. Ні, є варіант! Вони люблять СРСР і, деякі, таємно обожнюють Росію. У них немає свого кандидата, у них немає програми, у них немає нічого, крім злості і безсилля. Воно їх душить, але, на жаль, не до кінця.

Вкрай негативно ставлюся не до опозиції, а до людей, які сидять на диванах, захлинаються жовчю і ненавидять країну в якій живуть

Вони не голосуватимуть за когось. Їм нема за кого голосувати - немає кандидатів, тому підійде будь-хто. Добре було б за Путіна, він - красень, але у нас не балотується. Тому, наприклад, Ляшко. Або Юля - це знатна опозиціонерка, яка з влади не вилазить, але і вона згодиться. Потім будемо розгрібати.

Їм погано все: що експорт, що імпорт. Будь-які угоди з торгівлі, будь-які військові союзи. Все, що відбувається їм поперек горла. Причому, успіхи для них недостатньо успішні та дорівнюють поразкам. А поразки - значимі і радують надзвичайно. НАТО - погано. ЄС - погано. Безвіз - погано. Зона вільної торгівлі з Європою - погано. ЗВТ з Ізраїлем - погано. Сонце - погано. Дощ? Огидно. Вітер? Нестерпно. Побудовано 211 підприємств - це не ті підприємства! Відремонтовано стільки тисяч км доріг? Це не ті дороги, чому мало, що таке асфальтобетон?

Не тієї довжини, не так стоїть, покосився вправо, діаметр малуватий і на смак не подобається. При цьому - війни немає, відпочинемо в Криму - а що? Головний аргумент за інтелектом - навіщо скакали? Я, наприклад, не скакав. Більшість моїх друзів теж. Але те, що Януковичу дали під зад, а його міцні господарники - злодії і бандити, ми підтримуємо повністю. І те, що наша дорога - це геть від путінської Росії - теж підтримуємо. І - так - нам не подобається корупція, але ми любимо свою країну. З корупцією можна і потрібно боротися, але влада - це не країна. І країна змінюється в кращу сторону, а з владою ми розбираємося.

Тут більше не буде СРСР - це фізично неможливо, фарш не провернути назад. І Україна не Росія - і нею не буде

Тут більше не буде СРСР - це фізично неможливо, фарш не провернути назад. І Україна не Росія - і нею не буде, хоч захлиніться жовчю всі любителі путінського режиму. І Україна буде членом НАТО, і ввійде в ЄС - у всякому разі, цей шлях буде законодавчо закріплено в Конституції.

Реваншу не буде. Якщо є пропозиції щодо поліпшення дорожньої карти - пропонуйте. Я, особисто, готовий гідні вислухати і підтримати.

Наше горе в тому, що ми завжди голосуємо не "за", а "проти" когось. Ми Януковича вибрали, бо не хотіли Тимошенко. Ми не розуміємо, що альтернатива - це не насрати в чай тим, з ким не згоден. Це запропонувати щось своє.

Коли я вживаю слово "вата", то говорю саме про цей образ мислення. Це не образа, це назва ідеології. Ідеології - "баба Яга проти". Люди, які чекають реваншу, але при цьому думають, що викликати його можна за допомогою проносу на дивані, однією ненавистю і плювками.

Мене не лякає інакомислення, я продовжую вважати, що перебувати в опозиції до влади - це обов'язок мислячої інтелігентної людини. Це потрібно, щоб не допустити перетворення демократії в диктатуру, що насправді дуже ймовірний розвиток подій. Пропонуйте, думайте, боріться, голосуйте. Хоча, звичайно, гадити в блогах, та ще й не у своїх, набагато простіше.

Але голосувати за "як завгодно, тільки не так" - це глухий кут. Це шлях "в нікуди". І чим раніше це дійде до адекватних, тим краще.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі