Демократія дозволяє голосувати за Зеленського і навіть за Путіна

Будь-який громадянин України має право висунути свою кандидатуру на пост президента

Почитав прихильників і хейтерів Зеленського. Ось, що я вам скажу, а вже слухати мене чи не слухати - ваша особиста справа.

Перше і головне.

Будь-який громадянин України має право висунути свою кандидатуру на пост президента. Дотриматися формальностей, внести заставу - і висунути. Я теж можу, якщо зрозумію навіщо мені потрібен цей головний біль і загальна ненависть на другій хвилині після перемоги. І перебування у зміїному кублі "однодумців" 5 років. І наклепи з кожної праски. І відповідальність за понад 40 мільйонів людей, більша частина яких плює мені в спину і вважає, що я їм винен за правом народження.

Але хтось хоче і може балотуватися, незважаючи на все це. І ви можете. Кожен з вас. Хочете? Реєструйтеся, вносьте заставу - і вперед.

Друге. Особисте.

У 2014 році я б не взяв президентський жезл навіть задарма. Якби мені пропонували і обіцяли всі земні блага. Я просто не знав би, що робити. І боюся, що моя позиція, якби я став президентом, спричинила б зовсім інший розвиток подій. Війну за Крим в повному масштабі, жорсткі рішення по Донбасу. Закінчитися усе це могло не страшним зубожінням, яке ми всі бачили в магазинах і на ринках перед Новим роком, не безвізом та іншими плюшками, а кров'ю, окупацією і партизанською війною.

У 2014 році я б не взяв президентський жезл навіть задарма

Я реально не розумів, що робити з порожньою казною, з сусідом, який лізе через кордони, з сепаратистами. Тому діяв би в межах свого розуміння. Чесно? Напевно, так. Розумно? Сумнівно. З наслідками на багато років? Без сумніву.

Чи добре, що я не став президентом? Так. Хоча, повірте, мав і захоплених шанувальників, які вихваляли мою мудрість, і ненависники, які розповідали, що я продався за великі тиражі книг в Росії. Люди такі, які є. Не чекаю від них особливого ставлення і видатного розуму. Колективне - воно ж несвідоме, так?

Третє.

Я не вважаю Порошенка поганим президентом. Він з'явився на своєму місці, в свій час. Я голосував за нього в 2014-му і не шкодую про це. Не впевнений, що інший претендент на цю посаду впорався б краще. Я, взагалі, досить іронічно ставлюся до ескадрильї збитих льотчиків, які кружляють над президентським кріслом. Обісрати його вони здатні, а ось сісти в нього - навряд чи. Так, в історії правління Порошенка бачу чимало сторінок, до яких у мене питання. Але в цілому період його правління розглядаю, як вдалий для країни. Те, що він зробив, взявши Україну в 2014 році, заслуговує на повагу. Так, він продукт системи, але інших продуктів у нас немає. Більш того, інші набагато гірші.

Іронічно ставлюся до ескадрильї збитих льотчиків, які кружляють над президентським кріслом. Обісрати його вони здатні, а ось сісти в нього - навряд чи

Четверте.

Чи треба міняти Порошенка? Є демократична процедура, яка називається вибори. Якщо більшість вирішить, що Порошенка треба міняти, то його поміняють. Чи буде від цього краще країні? Велике питання, але нам доведеться дізнатися відповіді.

П'яте. Зеленський.

Нітрохи не гірший за інших претендентів. На мій погляд, так і кращий за інших, тому що не мав відношення до політики всі ці роки. Він ставленик Бені? Ай-ай-ай... А Тимошенко чий ставленик? А яке відношення Ахметов має до Ляшка? А хто у нас людина Фірташа? І чому хейтери Зеленського впевнені, що багатий, самозакоханий, амбітний хлопець, партнер Ігоря Коломойського по каналу "1+1", не може мати з ним спільних інтересів? Може. І, швидше за все, має.

Професія? Прекрасна у Володі професія. Не гірша за інші. А вже якщо чесно, то професійний політик - це і є справжня повія, на відміну від артиста. Артисти у мене нічого, крім добрих слів, не викликають. Так, якість жартів "Кварталу" різна. Так у нас все різне, в тому числі і жарти. Тільки політичний "бомонд" 27 років однаковий. Пора розбавити. Прочитав, що за Зеленського голосуватимуть глядачі і шанувальники серіалу "Свати", тобто маргінали з ватним бекграундом. Посміявся. Іншого народу у мене для вас немає. От якби за Володю кинулися голосувати любителі К'єркегора, я б здивувався.

Так, "Свати" - народний серіал. Так, "Слуга народу" - чудова рекламна кампанія, яка не має аналогів. Заздріть. Захоплюйтеся. Красиво ж. Чи розуміє хто-небудь скільки Юлія Володимирівна вгатила у свою присутність в інформпросторі ще до початку рекламної кампанії? Це скільки сезонів "Сватів" і "Слуги народу" можна було б зняти в Голлівуді за участю Тарантіно? Жебрачка і зубожіла, що з неї взяти? І аудиторія у неї зовсім інша, правда? Більше патріотів, філософів, інтелектуалів. О Боже! Ви це серйозно? Може, дозволимо голосувати тільки людям з науковим ступенем і до 60 років?

"Слуга народу" - чудова рекламна кампанія, яка не має аналогів

Шосте.

Ми ж всі демократи, правда? Ми ж за демократію життя покладемо. Ми ж із диктатурою воюємо на Сході. Ми ж Путіна терпіти не можемо ще й за те, що він витер ноги об Конституцію, і сидить в Кремлі, прикипівши яйцями до трону. Так?

Якщо так, то пора збагнути, що за демократії люди можуть проголосувати за кого завгодно. Наприклад, за Путіна, за Тимошенко, за Рабіновича, за Трампа. І якщо люди в більшості проголосують за сусідського кота Васю, то іншим треба з цим погодитися, і спробувати реалізувати свій шанс на зміну влади через визначений Конституцією проміжок часу. Або так, або - ласкаво просимо в "русский мир". Або в світлий передбачуваний світ колишніх азійських республік СРСР. Успадкування, передача влади, аж до майоратів, хочете?

Чим вам Зеленський і його електорат гірші, ніж електорат Ляшка? Ой, Зеленський зле жартував про Україну! А як Вона з Путіним хихотіла з приводу мазурика ви вже забули, звичайно? А хто привів до влади Ляшка? Пашинського? Власенка? Портнова? Вибіркова штука - пам'ять, правда? Чому я, тих, хто голосує за Зеленського повинен вважати маргінесом? А тих, хто голосує за Тимошенко, Ляшка та інших - вершками суспільства? Ви серйозно? У мене не виходить, вибачте!

Сьоме. До влади і адмінресурсу.

Чим більше ви будете топтати, блокувати, намагатися дискредитувати Зеленського і його партію, тим більше у нього шансів виграти. Так влаштована масова свідомість українського народу. Він завжди проголосує за гнаного, оббреханого, приниженого і ображеного. Ми такі, нікуди не дітися.

Для нас той, кого ненавидить і переслідує влада, кращий, ніж сама влада. Парадокс, який давно треба прийняти за константу

Для нас той, кого ненавидить і переслідує влада, кращий, ніж сама влада. Парадокс, який давно треба прийняти за константу. Зеленський не технічний кандидат. Він не забруднений в політиці. Він розумний, популярний. Так, ми не знаємо його програму, але йому її напишуть, причому, кращі.

Так, у нього немає команди, але до нього прийдуть. Повірте. Є кому прийти. І це будуть цілком компетентні та амбітні люди. І на цій хвилі можна створити новий тренд в політиці і залучити не останні сили в економіці. Чи буде з цього користь? Не факт. Багато добре спроектованих човнів розбилися об скелі українського злодійства, бюрократії та хабарництва. Але, все рівно, рух вперед не зупинити.

Політична конкуренція, а не брудні підкилимні ігри - ось потрібна стратегія. Насправді, владі є що показати в активах, є чим конкурувати і навіть виграти. Потрібно тільки грати чесно і чисто, і шанс є.

Восьме.

Прогнози - справа невдячна. Але... Зеленський і Вакарчук, якщо він теж з'явиться в списках, сильно змінять розклади по 1 і 2 туру. Завдадуть значної шкоди електорату Тимошенко. Це все, що поки скажу. Є й інші варіанти, але про них пізніше.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі