Серіальний образ зіграв із Зеленським злий жарт

Глядачі бачать в президентських рейтингах не самого актора, а його персонаж

Перше велике і розгорнуте інтерв'ю з Володимиром Зеленським на політичну тему відразу показало його слабке місце. Воно навіть не в тому, що у нього немає відповідей на ряд важливих питань. У інших цих відповідей теж немає. Проблема в тому, що Зеленський-політик менш цікавий, ніж Зеленський-артист. Не поганий, а просто не примітний, банальний, сірий.

Бачу, багато вчепилися за те, що Зеленський запропонував "домовлятися з чортом" та наговорив нісенітниць про МВФ. Але тут якраз дивуватися нема чому - таке у нас кожного дня говорять. Головним враженням від переглянутого інтерв'ю стало не те, що Зеленський сказав, а те, чого він не сказав. А сказав він практично нічого оригінального. Таке ж за змістом інтерв'ю міг би видати середньостатистичний депутат міської ради.

Впадає в очі, що Зеленський дуже комфортно почувався на початку бесіди, коли займався звичною для себе справою - труїв байки. Розповідав про своє дитинство, про те, як телефонував Задорнову, випивав з Януковичем у Межигір'ї і т.д. Коли ж перейшли до політичних питань, стало ясно, що кандидату Зеленському особливо нічого сказати.

Зеленський-політик менш цікавий, ніж Зеленський-артист

Серіальний образ зіграв із Зеленським злий жарт. Глядачі бачать в президентських рейтингах не самого актора, а його персонаж Голобородька зі "Слуги народу". Цей персонаж дійсно яскравий і вдалий. Його репліки дотепні, монологи беруть за душу, він не потрапляє в дурну ситуацію, коли нема чого сказати і доводиться тупити і морозитися. Проблема тільки в тому, що цей персонаж вигаданий. Всі його діалоги написані заздалегідь, жарти заготовлені, емоційні реакції відрепетирувані і відзняті після декількох дублів. У того, хто стежить за пригодами Зеленського в серіалі, мимоволі формується ілюзорне очікування чогось схожого і в реальному житті. Але реальний Зеленський-політик зовсім не такий. Реальний Зеленський-політик - це умовний Дмитро Добродомов. Каже ніби все логічно, але через дві години нічого конкретного з розмови вже не згадати.

Поки народ в основному бачить і пам'ятає Зеленського-актора, ореол чарівності навколо Зеленського-політика буде по інерції зберігатися. Але щойно політик витіснить серіального персонажа, цей морок спаде, і почнеться зовсім інше життя. Чи зможе Зеленський до нього пристосуватися - велике питання.

Важливо розуміти ще специфіку інтерв'ю Гордона, який традиційно всі гострі кути не просто згладжує, а ще й оббиває м'якою оббивкою. Що буде, коли Зеленський потрапить на справжній політичний хард-ток, де йому не дадуть піти від незручних запитань? Що буде, коли він потрапить на прямий ефір ток-шоу, де діалоги не написані заздалегідь, а жарти не заготовлені сценаристом? Одна справа, коли ти Каплін або Кива, всі знають, що ти ідіот, і не покладають марних надій. А інша справа, коли від тебе чекають, що ти будеш перемагати своїх опонентів, як в кіно - однією лівою, бити словом, списом, але на ділі нічого схожого не відбувається.

Досвідчений і злий опонент, швидше за все, зробить з нього на дебатах відбивну

Найкращий вихід для Зеленського-політика - як найдовше не висовуватися і залишатися в тіні артиста. Рано чи пізно цей період все одно закінчиться, але краще протягнути довше. Для кидка на амбразуру з відкритим забралом Зеленський поки явно не готовий. Досвідчений і злий опонент, швидше за все, зробить з нього на дебатах відбивну.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі