Коноплянка не допоможе ні "Динамо", ні "Шахтарю"

Для нього цікавою може бути першість Туреччини

Не можна сказати, що Євген Коноплянка провалює свої виступи у Європі. У Іспанії йому просто не пощастило із командою, а в Німеччині дуже дисциплінований футбол.

У серйозному клубі потрібно демонструвати стабільну гру та проявляти себе у командних діях. Євген - гравець з гумором. Це його плюс і мінус. Якщо клуб ставить серйозне завдання, то тренери та партнери хочуть бачити повну самовіддачу.

Проблема Коноплянки, що він не завжди працює на команду. Не грає у колективний футбол так, як потрібно на його позиції на фланзі півзахисту. У "Дніпрі" та збірній України Коноплянці давали більше свободи. Не завжди змушували працювати на оборону. Коноплянка поїхав до європейських клубів вже сформованим гравцем. Остаточно перебудуватися на новий лад в Європі так і не зміг.

Коноплянка поїхав до європейських клубів вже сформованим гравцем. Остаточно перебудуватися на новий лад в Європі так і не зміг

Свого часу Коноплянка був близький до переходу в "Ліверпуль". Не впевнений, що із цього могло б вийти щось хороше. На жаль, немає зараз в Україні гравців, які могли би бути успішними в такому складному чемпіонаті як АПЛ. Бачимо, що одні із найкращих футболістів минулого сезону в Україні, бразильці Фред та Бернард, ніяк не можуть знайти себе в Англії.

Клас гравців "Динамо" та "Шахтаря" зараз не високий. Наші гранди хочуть підсилити власний склад. Коноплянка у цьому не помічник. Зазвичай, ніхто вдало вже не повертається назад. Плюс у фінансовому плані українські клуби, навіть гранди, не готові платити величезні суми. Тому краще Коноплянці залишитися у Німеччині, перейшовши до іншого клубу або спробувати свої сили в іншому чемпіонаті. Цікавою може бути першість Туреччини. Турецькі команди готові платити великі гроші. Наша збірна доволі часто грала проти турків. Тому Євгена там знають. Варто йти туди, де його цінять.

Наступного року Коноплянці буде 30 років. Ще 3-4 сезони він зможе грати на високому рівні.

Коноплянка – провідний гравець для збірної України. У команді Андрія Шевченка тільки три футболісти, які здатні обіграти один в один – Марлос, Ярмоленко та Коноплянка. Якщо Євген не матиме ігрової практики, це суттєво ускладнить шанси збірної у відборі до Євро-2020.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі