Захід довго шукав ліки від "гібридної луб'янської чуми". Схоже, знайшов

Мавпа виявилася не з гранатою, а з муляжем

Політичний грунт тікає з-під ніг "національного дилера". Він довго продавав "совкопітекам" застарілий продукт "радянської величі", перебиваючи запах тухлятини солодким сиропом розмов про нинішні "перемоги". Але головний інгредієнт - "нас бояться, значить - поважають" перестає працювати. Уже не бояться. Мавпа виявилася не з гранатою, а з муляжем. Розмахує нею, кричить, але не підриває.

Навіть послані до Венесуели два російські стратегічні бомбардувальники Ту-160 мають повернутися в Росію 14 грудня. Тихо і без помпи. Потрясли старим ганчір'ям вояччини, показавши "совкопітекам" соковиту картинку - і непомітно відповзли. Тому що США і Захід в цілому перестали приховувати своє роздратування витівками мавпи, що загралася. Захід довго шукав ліки від "гібридної луб'янської чуми" і, схоже, знайшов. Якщо до санкцій додати політичну ізоляцію - ефект відчувається майже відразу. Ось вам голосування в Європарламенті про заборону будівництва в країнах ЄС "Північного потоку - 2". Ось вам підтверджений вотум довіри Терези Мей (а значить - прощавай, мрія Кремля про Brexit з подальшим розколом Євросоюзу). Ось вам нерукостисканний на G-20. І "на погони" - готовність Марії Бутіної назвати ім'я свого куратора з Росії.

Головний інгредієнт - "нас бояться, значить - поважають" перестає працювати. Уже не бояться

Посвідчення співробітника "Штазі", отримане Путіним в 1985-му - навіть не "вишенька на торті", а так - клацання по носу. Бо розуміють: мумія німецького шпигуна досі на Красній площі валяється, викликаючи поросячий захват у неосвіченого плебсу, а тут - якась спецуха НДР. Подумаєш! Навіть якби Путін співпрацював з Гестапо - це б внесли до списку професійних заслуг.

Про те, що Росія - один суцільний муляж, говорили давно. І президент в ній фейковий, і парламент, і суди, і міністри. На кого працює Дімон Тосканський? Де тримає свої мільйони Шувалов? Які схеми доводиться розробляти казнокрадам, щоб непомітно відвести гроші з країни і зарити їх на зарубіжному "полі чудес"? Не фейк - тільки Її Величність Смерть. Вона справжня. І кладовища, і могили, і труни - справжні. А ось робот Борис на ярославському форумі "Проекторія" - костюмована обманка. "Дурилка картонна". Подумаєш, по "России-24" показали - а ви й повірили? Ну, ви і лохи! У нас так всі новини роблять.

Якщо уважно подивитися, то і телебачення в Росії - не про власну країну, а про те, як все погано в Україні. Тепер ще - і у Франції, і взагалі - в Європі. Про обставини справжнього життя Росії - ні слова. Хочете знати, що відбувається? Ось вам Путін: квітучий і запашний. А, оскільки нікого в світі він більше не цікавить, царський погляд відтепер буде звернений усередину. Цей звіроящур і за пазуху забереться, і в душу загляне, і кожну кишеню навиворіт виверне. Тим більше - тиждень у нього склався найліпшим чином: і біля труни правозахисниці посумував, і пам'ятник Солженіцину відкрив, і про права людини погомонів. Остання балаканина була вельми доречною: "Що за Бутіна? Хто така?". Розпитав у братви - ніхто не знає. А їй справу в Штатах "шиють", ціла "пятнашка" дівчині світить... З Солсберецькими прийомчик був схожим: "Я розпитав - цивільні вони! Ноу криміналіті!".

Телебачення в Росії - не про власну країну, а про те, як все погано в Україні, Франції, Європі

Путін явно повторюється, тому що реагувати якось треба, а нових прийомів в арсеналі більше немає або лінь шукати: і так на Заході всім все зрозуміло. Тут головне - щоб свій рідний "лошара" ні про що не здогадався, бо терпіти він буде до нескінченності, і ні на яку "революцію" не підніметься ніколи. І якщо не каламутити великої війни із Заходом - з прогулянкою на танках до Парижа і ядерним феєрверком у Вашингтонщині - можна взагалі утримувати владу, поки не муміфікують. Ну, здала Бутіна помічника президента РФ Ігоря Левітина. Значить, сам Путін в черговий раз збрехав. Але він завжди брехав! А на Заході не брешуть? У них навіть колишнього юриста Трампа на три роки за брехню посадили. Так що відмазка для вітчизняного "лоха" є, можна не хвилюватися. Біда в іншому: нафта-матінка хитається, і молотки, що забивають труну, за стіною вже стукають.

Сланцева революція стала серйозною зброєю в руках США. Запасів нафти і газу виявилося в рази більше початкових оцінок. Оцінку запасів нафти в порівнянні з 2016 роком збільшено вдвічі - з 20 до 46 мільярдів барелів, а газу - більш ніж в 17 разів. Це означає, що США можуть запросто залити планету вуглеводнями, опустивши на них ціну на стільки, на скільки захочуть. Такого удару путіноміка не витримає. Іншими словами, і газова труба, і нафтова голка Кощія тепер цілком і повністю знаходяться в руках американців. 20 доларів за барель на півроку - і привіт, "совок" часів розпаду! І населенню знову доведеться оплачувати мрії про велич, стоячи в великих чергах за всім підряд.

Сланцева революція стала серйозною зброєю в руках США

Для того, щоб американці не зламали цю саму "голку" - Путіну доводиться нарощувати кількість бронетехніки на кордоні з Україною, як би натякаючи: "Не доводьте до гріха. У царя і так горище протікає, а від бочки по 15 баксів може і зовсім полетіти разом з Іскандерами". Але, як вже зазначалося вище, гамадрил справжній, а граната - пластмасова. Тобто, стрибнути-то він може, але на самопідрив не піде. Якщо тільки з прайдом шахидських мавп домовиться, але і в цьому випадку вуха Кремля намацають швидко і навіть з капелюха не будуть діставати, як кролика - разом з ним і підсмажать...

А, поки на політичній арені Путіна засовують в духовку, фінансовий "лохоперидол" діє все більш нещадно. У листопаді 2018-го приватний сектор вивіз з країни $16,3 млрд. У порівнянні з жовтнем відтік прискорився в 1,5 рази і став рекордним з лютого 2015 року. Більше 99% валютного прибутку російської економіки утекло за межі рубльової зони. У 2019-му ситуація може погіршитися ще сильніше: чистий приплив валюти складе лише $33 млрд, чого не вистачить навіть для виплат за західними позиками, не кажучи вже про те, щоб покрити додатковий відтік капіталу в разі санкцій, які приймуть обов'язково.

"Лохоперидол" в поєднанні з підвищенням температури в політичній духовці можуть створити диво: "кролика", що вважає себе удавом, запечуть свої ж. Тільки цю токсичну страву Захід змусить зжерти самих кухарів - під дзвін тарілок, що б'ються на імперській кухні.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі