Залежний Нацбанк приносить багато щастя. Його можна КамАЗами в Росію вивозити

Хороший метод – наступати на граблі

Юлія Тимошенко закликала повернути Нацбанк під контроль держави. І тоді, на її думку, всім відразу буде щастя.

Дійсно, так і сказала. У кращих традиціях Уго Чавеса. За її словами, новий президент України повинен створити умови для забезпечення молоді доступним житлом, роботою та гідними зарплатами. А інструментом для досягнення цих цілей, за її словами, є нова стратегія для Нацбанку. "Відкрию вам маленьку таємницю: те, що стосується житла і забезпечення роботою - може зробити президент в досить короткий термін, володіючи конституційним правом вносити кандидатуру голови Національного банку України. Бо все, що ви бачите - житло, робота, заробітна плата - це правильна системна політика НБУ".

Коротше. Ось вам рецепт щастя - надрукувати гроші. Усе ж просто. Нехай надрукують. І грошей вистачить. І чому до цього не додумалися. Бракує - надрукуй. Маєш же верстат. Цікаво, це вона сама здогадалася. Чи порадив хто? Може Кравчук? Він же так робив, на початку 90-х. Купони друкували. Хороші часи були. Інфляція 10 тисяч відсотків. У всіх грошей море. Справжнє щастя. Залишилося зробити один крок - і позбавити Нацбанк незалежності. Згідно із законом не можна, звичайно. Але ж можна прокуратуру і СБУ підключити. І відразу все стане можна. Адже заради щастя не шкода.

На початку 90-х купони друкували. Хороші часи були. Інфляція 10 тисяч відсотків. У всіх грошей море. Справжнє щастя

Зовсім недавно таке ж заявляв президент Туреччини Реджеп Ердоган. Турецький харизмат і майже султан. В результаті, ліра впала в 2 рази. Ердогану довелося говорити, що він ніколи і не думав забирати незалежність центрального банку. Але чому б нам теж не спробувати. Раптом по-іншому вийде. Адже це хороший метод - наступати на граблі. І розраховувати отримати інший результат, роблячи те ж саме.

Незалежність НБУ - одне з найбільших досягнень реформ за останні роки. Про це говорять всі, від кредиторів до інвесторів. Але чому б не взяти і не відкотити все назад. У славні часи Арбузова і Стельмаха. І знову закріпити гривню на одному місці. Щоб не рипалася. Роздати всім рефінансування. Побільше. І не особливо вникати, куди там ці гроші йдуть. А потім в один момент здивуватися, що люди набралися валютних кредитів і зіткнулися з черговим різким падінням курсу. Вдвічі, наприклад.

До речі, можна не сумніватися, щойно цю новину перекладуть англійською, почнуться розпродажі українських єврооблігацій. Інвестори краще за всіх розуміють, чим закінчуються спроби обмежити незалежність Нацбанку. А значить запозичення для України стануть ще дорожчими. І звичайно ж, в цьому будуть винні всі навколо. Крім Тимошенко. Яка прийде і все виправить.

Незалежний Національний банк - наріжний камінь програми МВФ. Якщо порушити цю умову, то можна забути про підтримку з боку західних країн

Незалежний Національний банк - наріжний камінь програми МВФ. Якщо порушити цю умову, то можна забути про підтримку з боку західних країн. Можна забути про будь-які програми МВФ. А борги рефінансувати треба. І залишається тільки два варіанти - дефолт або йти за грошима до Росії.

Коротше, це чиста Венесуела. Де інфляція мільйон відсотків і Росія надсилає стратегічні бомбардувальники. А їсти нема чого. Ось він, рецепт щастя від Тимошенко. Цікаво все ж таки, що ми виберемо в першу чергу. Дефолт чи відразу побіжимо за грошима в Росію? Або спочатку дефолт, з усіма його перевагами (дивимося зараз на Венесуелу), а потім в Росію, щоб купили нас дешевше?

Цікаво все ж таки, що ми виберемо в першу чергу. Дефолт чи відразу побіжимо за грошима в Росію?

І невелике уточнення. У нас дуже довго не було незалежного Нацбанку. Але і щастя не було. Був фіксований валютний курс, який тримали поки могли, після чого пішов обвал. Була відсутність регулювання банківської системи, в результаті чого банки працювали як піраміди і масово виводили гроші з країни. А потім виявилося, що банки не має, а зобов'язання переходять державі. Надавали кредити своїм через державні банки. Так що залежний Нацбанк приносить щастя тільки тим небагатьом людям, від яких він залежить. І приносить дуже багато щастя. Потім можна КамАЗами в Росію вивозити. Але от усім іншим громадянам країни від цього тільки гірше. Але чому б не спробувати ще раз. Як наполягає Тимошенко і міцні господарники. Раптом вийде цього разу.

Найбільше лякає навіть не те, що Тимошенко говорить таке. А те, що людина з найбільшим рейтингом в країні в таке може вірити.

Таке ось нас може чекати щастя. За рогом. У рік Свині. Подаруночок.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі