У кожної російської родини вкрали дві іномарки. І це тільки через офшори

Велику частину поцупленого відбілюють і вивозять легально

З Росії через офшори незаконно вивезли близько $1,5 трлн. Про це повідомив голова Комітету Держдуми з економічної політики, інноваційного розвитку і підприємництва Анатолій Аксаков. Він посилається на авторитетну міжнародну організацію Tax Yustice Network.

Чисельність населення РФ близько 150 мільйонів осіб. Отже, на кожного росіянина, включаючи немовлят і людей похилого віку, припадає близько 10 тисяч вкрадених доларів. На сім'ю з чотирьох осіб - близько $40 тис.

Тобто правлячі шахраї під шумок балаканини про відродження величі Росії вкрали у типової російської родини дві іномарки середнього класу або невелику квартиру. І це тільки через офшори. Велику частину поцупленого відбілюють і вивозять легально або витрачають всередині країни. Важко навіть уявити обсяг цих коштів.

За путінські 18 років вивезли природних багатств приблизно на $5,4 трлн, тобто по $36 тисяч на особу

А ось ще одна цифра. Щороку з Росії в середньому вивозять природні ресурси на суму $300 млрд (дані за 2007, але нічого з тих пір не змінилося). Таким чином за путінські 18 років було вивезено природних багатств приблизно на $5,4 трлн, тобто по $36 тис. на особу. $144 тисяч - на сім'ю з чотирьох осіб.

У багатьох ресурсовидобувних країнах і регіонах дохід від продажу нафти та інших корисних копалин тим чи іншим способом розподіляють між усіма громадянами (Норвегія, Об'єднані Арабські Емірати). Росіяни, ви ці гроші бачили?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі