Шевченко може очолити "Мілан"

У збірній тренер має бути мотиватором, у клубі – тактиком

Футбольний клуб "Мілан" на певному етапі зупинився у розвитку. Найбільше винен у цьому колишній власник Сільвіо Берлусконі.

Сьогоднішні проблеми "Мілана" пов'язую із особою головного тренера Дженнаро Гаттузо. Його рівень не дозволяє команді прогресувати, розвиватися, досягати успіху. Гаттузо – тренер-початківець. Він був хорошим футболістом, який брав своєю епатажністю. Але не має потрібних якостей, щоб стати класним тренером. Сучасний тренер повинен володіти харизмою, багатосторонністю, а не просто бути мотиватором.

Гаттузо на своїй посаді довго не затримається. Може, якось дотягне до кінця року. У другій половині сезону "Мілан" отримає кваліфікованішого тренера.

Гаттузо на своїй посаді довго не затримається

Італійці мають багато хороших тренерів. Тамтешня тренерська школа – одна з найкращих у світі. Вибір є. Тільки до цього варто підійти раціонально, вивчаючи характеристики майбутнього тренера. Свого часу "Наполі" знайшов Саррі, який був не особливо відомим. Зараз він вдало працює у Лондоні з "Челсі". Головне, щоб у нового очільника тренерського штабу "Мілана" була відповідна кваліфікація для роботи із великим клубом та амбіції.

Запрошення топ-спеціалістів, які зараз перебувають без роботи, малоймовірне. Не думаю, що хтось із провідних тренерів захоче опуститися на сходинку нижче, щоб працювати з проблемним "Міланом". Змінювати клуб потрібно буде із комплектації. Сьогоднішній склад не відповідає великим амбіціям.

Запрошення колишнього футболіста на посаду тренера нічого не вирішить. Це тупцювання на місці. Підтверджують приклади Зеєдорфа, Індзагі, Гаттузо. Потрібен тренер, який зможе ухвалювати вольові рішення, прагнути до змін.

Запрошення колишнього футболіста на посаду тренера нічого не вирішить. Це тупцювання на місці

Вперто циркулюють чутки, що у майбутньому тренером "Мілана" може стати нинішній наставник збірної України Андрій Шевченко. Зараз у його штабі працюють Тассотті та Мальдера. Вони також мали безпосередній стосунок до італійського клубу. Я б такий варіант не виключав, але робота у збірній та клубі – суттєво відрізняється. Нагальний приклад - колишній тренер "Реалу" Лопетегі. Він був успішний у молодіжній та національній збірних Іспанії, але провалив роботу у "Порту" і "Реалі".

У збірній тренер має бути мотиватором, у клубі – тактиком. Не впевнений, що Шевченко готовий до "Мілана". А подальші успіхи клубу залежать саме від персони тренера.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі