Радянська школа не вмерла. Вона досі ламає наших дітей

Коли зникне моральне насильство над маленькими і, поки що, вільними людьми?

Чому у нас суспільство хейтерів? Чому замість того, щоб підтримувати один одного, ми готові вчепитися в горлянку за Петра і Юлю, "Айфон" і "Андроїд", Трампа, бляхи, тарифи на газ?

Кричущий випадок у Харкові. Дівчинку захейтили за те, що її батьки не здають гроші на подарунки вчителям. Перед усім класом дитині не дали шматок торта і присоромили "неплатоспроможними" батьками.

Напевно, вся справа в тому, що майже кожен із нас пережив подібне цькування в дитинстві і не сприймає цю дику історію, як щось особливе. Пам'ятаю, мого батька викликали в школу за те, що я занадто багато сміявся! Батько потім сказав, що не дозволить, щоб я був клоуном. А я просто любив жартувати. Досі люблю. І досі щиро не розумію, чому погано бути смішним. Випадків некоректності і глуму педагогів наді мною і моїми однокласниками було багато. Занадто багато. І в школі, і в університеті.

Маленькій дівчинці і цілому класу дали урок, що бути чесним і принциповим, як її батьки, нерозумно і ганебно

На історії, на кшталт харківської, треба реагувати максимально жорстко. Такі мерзенні тварюки, як ці матусі і вчителька, ламають хороших маленьких людей, впихаючи їх в свої тісні шаблони "як всі". Маленькій дівчинці і цілому класу дали урок, що бути чесним і принциповим, як її батьки, нерозумно і ганебно. Як вона тепер буде жити? Як будуть жити в дорослому житті її однокласники, знаючи, що найкраща стратегія, щоб не отримати по голові - не висовуватися, підкорятися, бути, як усі?

Радянська школа не вмерла зі зникненням Леніна з букваря. Вона помре, коли в школах припинять моральне насильство над маленькими і, поки що, вільними людьми. Тими, хто ще хоче летіти в космос, бути лікарем і рятувати людей, здійснювати грандіозні відкриття. Напевно, головним реформатором нашого часу стане той, хто змінить пострадянську школу і захистить наше майбутнє від жадібних липких тіток з комплексом Наполеона, які там засіли.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі