Нічого кращого за цю погану дорогу не будували півсотні років

Склянка наполовину порожня чи повна?

У Чорнухинському районі Полтавської області цьогоріч ремонтували сумську трасу. Відремонтована дорога об'єктивно погана. Вона нерівна і розлазиться в усі сторони дрібними впадинками і горбками. Після першого року експлуатації вже намітилася колійність. З точки зору безпеки - лютий ахтунг!

Не знаю, чому, але радянські дороги завжди будували як дамби - на високих насипах, злітаючи з яких, машина гарантовано летить шкереберть. Так ось, нову дорогу щедро підсипали щебенем і ця дамба стала ще вищою. А на узбіччя щебеню не вистачило. Тому права на помилку при обгоні на цій трасі у водія немає. Три машини там по узбіччях не роз'їдуться. Їх взагалі немає. Відразу летиш у канаву. Це дуже погано і небезпечно.

Три машини там по узбіччях не роз'їдуться. Їх взагалі немає. Відразу летиш у канаву

Плюс дрібні недоліки на зразок напливів асфальту між готовими ділянками, які криворукі будівельники не змогли згладити.

Розмітку малювали ще півроку після введення дороги в експлуатацію. Знаків, що попереджають про закриті повороти або пагорби, за якими не видно зустрічних, немає. Загалом, зрада-зрадонька.

Але нічого подібного як ця погана дорога в Чорнухинському районі не будували років 40. А може і 50. Просто вдумайтеся: перша дорога за півсотні років! З усіма своїми мінусами вона в сто разів краща, ніж те, що там було раніше. Вона без ям, відносно рівна і буде лежати без ремонту мінімум років десять.

Ось і думайте: склянка наполовину порожня чи повна.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі