Не беріть хабарів ні в якому вигляді

Зробіть ЦВК дійсно новою!

Звертаюсь до новообраних членів Центральної виборчої комісії.

Ви стали службовцями дуже важливого органу державної влади. Від законності його діяльності значною мірою залежить, наскільки склад органів влади і конституційний лад в Україні відповідатиме реальному волевиявленню народу.

На жаль, ваші попередники часто йшли на угоди з можновладцями-злочинцями і діяли спільно з ними в порушення Конституції, прав і свобод людини і громадянина.

Один із прикладів - незаконні призначення Центральною виборчою комісією у 2015-2018 роках так званих перших виборів рад "об'єднаних територіальних громад". Неіснуючих, не передбачених Конституцією України і таких, що не можуть бути впроваджені законом, адміністративно-територіальних утворень. З антиконституційною руйнацією існуючого адміністративно-територіального устрою. З грубим порушенням права громадян на місцевий референдум та численними іншими грубими порушеннями конституційного порядку.

9 серпня 2018 року, після моїх численних судових позовів і письмових вимог, ЦВК прийняла постанову №122, внаслідок чого незаконні призначення незаконних виборів до фейкових ОТГ зупинено. Так от перше, що стане випробуванням вас на чесність, будуть вимоги з боку президента і прем'єр-міністра поскоріше відновити ці незаконні вибори.

Кожен член ЦВК, який проголосує за призначення виборів до "рад ОТГ", одразу заплямує свою честь

І кожен член ЦВК, який проголосує за призначення виборів до "рад ОТГ", одразу заплямує свою честь. А там і за грати піде - бо в маніпуляціях із службовими повноваженнями членів ЦВК, внаслідок яких сільським громадам і державному бюджету причиняється колосальна шкода, є всі ознаки важких кримінальних правопорушень.

Фактор колегіальності дій тут не допоможе. Тому що невідповідність Конституції України закону "Про добровільне об'єднання територіальних громад", внесених ним змін до закону "Про місцеве самоврядування", на підставі яких проводиться свавільна адміністративна кампанія "колективізації" сільських громад, є явною. Ці маніпуляції із законодавством, це законотворче шахрайство видні неозброєним оком навіть людям без юридичної освіти. Тому фахові правознавці, якими за визначенням є члени ЦВК, не можуть їх не бачити.

Вітаю вас із прийняттям присяги і з цієї нагоди хочу висловити побажання: керуйтеся в роботі Конституцією - бо переважна частина законів України не відповідає їй; не беріть хабарів ні в якому вигляді - у наш час нема таких корупційних схем, які не можна було б відслідкувати.

Зробіть ЦВК дійсно новою!

Аркадій Корнацький, народний депутат України

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі