Чотири кроки, щоб приборкати Угорщину

Настав час провести "червоні лінії"

Як приборкати Угорщину?

По-перше, не намагатися вирішити проблему самостійно, а спертися на позицію сильних гравців. Франція і Німеччина вкрай роздратовані рівнем угорського націоналізму і небажанням підтримувати загальноєвропейську політику щодо мігрантів. Це вже призвело до введення першого етапу санкцій на рівні Європарламенту.

По-друге, угорці десятиліттями проводять симетричну українській дискримінаційну політику щодо Словаччини та Румунії. Тому план щодо протидії повзучій "мадяризація" повинен бути тристороннім за участю урядів України, Словаччини та Румунії, які виступають нашими природними союзниками, не кажучи про те, що це може підтримати Брюссель.

По-третє, не затягувати з висланням співробітників консульства Угорщини в Берегово – відео з роздачею паспортів це перехід "червоної лінії". Так, буде вислання українських дипломатів у відповідь, але це необхідний крок.

Угорщина блокує програми зближення України і НАТО, заграє з Кремлем і домагається пом'якшення і навіть скасування антиросійських санкцій

Нарешті, по-четверте, потрібно скоротити кількість консульств Угорщини, зокрема, те ж консульство в Берегово, оскільки по сусідству знаходяться відразу три інших – у Львові, Івано-Франківську та Ужгороді.

Ситуація з боку Угорщини настільки зухвала, що на більш низькому рівні українсько-угорські відносини не були ніколи. Угорщина на державному рівні блокує програми зближення України і НАТО, заграє з Кремлем і домагається пом'якшення і навіть скасування антиросійських санкцій. І настав час вказати сусідам на це, провівши відповідні "червоні лінії".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі