Перше ДНР, "ихтамнеты" і брехня, брехня, брехня

Як діяли російські "миротворці" в Грузії

Це була перша з путінських воєн нової формації - наскрізь брехливих, паскудних, загарбницьких. Саме там вперше обкатували всі ті технології, які ми спостерігаємо тепер - і при анексії Криму, і при окупації Донбасу, і при бомбардуваннях Сирії.

"Ихтамнеты", маріонеткові квазідержави, які повністю контролює і забезпечує Росія. Божевільна, шалена брехня із зомбоящика. Сходження нації з розуму і виявлення грузинських дітей в школах. Перші розп'яті хлопчики. Перший грузинський фашизм, який убив дві тисячі мирних жителів. Перше по-справжньому, не озираючись, перетворення засобів масової інформації в технології зомбування і вбивства. Відкрито все почалося там.

Це була справжня війна. Стільки трупів я не бачив навіть за весь час своєї Чечні

Це була справжня війна. З ракетними ударами, з касетним ударом по мирному Горі, з танками, з авіацією, з "Буками". Нічне бомбардування Горі, яке я спостерігав, лежачи в полі під Земо-Нікозі. Інтенсивність цієї війни цілком можна порівняти з найбільш інтенсивними боями на Донбасі, хоч вона і поступається їм за масштабністю. Стільки трупів, скільки я бачив там, я не бачив, мабуть, навіть за весь час своєї Чечні. Запах згорілих людей, тіла яких розкладаються на спеці, мене переслідував потім ще роками.

І - брехня, брехня, брехня. Все брехня. Від початку і до кінця.

Брехня, що вона почалася 08.08.08. Російські війська зайшли вже сьомого серпня, про це говорить сам Хрульов. Активна фаза почалася ще на тиждень раніше - першого. А відкрита війна - ще раніше. Коли почали розкачувати осетин, коли почали тягнути залізницю через Абхазію. Коли "невідомі" штурмовики знищували радари на території Грузії, а невідомі ДРГ підривали газопроводи. А провокувати Грузію Росія не припиняла ніколи. Взагалі ніколи.

Росія ніколи не припиняла провокувати Грузію

Перші "ихтамнеты". Коли під виглядом миротворців ввели окупаційний контингент російської армії.

Я не буду вивішувати фотографії розірваних, згорілих людей, розкрученої техніки. Важливішою мені здається ось ця фотографія.

Старший лейтенант Олег Галаванов. Коригувальник осетинської артилерії, спостережний пункт якого знаходився на 5 поверсі казарми "миротворців". Саме звідти коректували вогонь осетинської артилерії по грузинських селах.

Його збили чи першим, чи то другим пострілом грузинського танка, коли той виїхав на Зарську дорогу. Тільки після того, як під обстріл потрапили Хетагурове, грузинські пости на грузинській території, грузинські частини. І після цього російська пропаганда почала кричати про віроломний напад на мирну казарму мирних російських миротворців, які мирно намагалися запобігти конфлікту.

Російська пропаганда почала кричати про віроломний напад на мирну казарму мирних російських миротворців, які мирно намагалися запобігти конфлікту

Коригувальник вогню. У казармі "миротворців".

Саме там я зробив цю фотографію - цей пам'ятний знак стоїть в "Шанхаї", в колишній казармі "миротворців". І не ховаються ж. І, не приховуючи участі своїх "миротворців" як однієї зі сторін конфлікту, продовжують брехати про віроломний напад грузинського фашизму.

Окупація сусідньої країни під виглядом захисту своїх громадян.

Тепер Росія хоче ввести своїх "миротворців" і на Донбас.

Перше ДНР. Коли російського генерала Баранкевич призначають Міністром оборони Південної Осетії безпосередньо з Москви. Коли логістика, забезпечення, підтримка, управління, призначення - все, абсолютно все йшло з Москви.

Брехня про віроломний напад, брехня про знесене з лиця землі мирне місто, брехня про дві тисячі убитих, брехня про агресію Грузії - брехня, брехня, брехня

Перші розп'яті хлопчики в трусиках. Коли російське телебачення почало брехати відверто, не озираючись, відкинувши убік взагалі всі умовності, яких воно хоч якось намагалося дотримуватися до цього моменту. Брехня про віроломний напад, брехня про знесене з лиця землі мирне місто, брехня про дві тисячі убитих, брехня про агресію Грузії - брехня, брехня, брехня. Суцільна брехня. Потоком. Без зупинки. Свідоме зведення нації з розуму і перетворення її в агресивних прямоходящих, готових шукати по школах грузинських дітей і депортувати їх як людей другого сорту. І населення, яке вперше виявило готовність відповідати на ці заклики зомбоящика. Так, не все. Так, тоді опір розлюднення був ще досить активним. Але минуло 6 років - і цей опір повністю розчинився, до монолітного божевілля "кримнашем".

Перша відкрита окупація під виглядом захисту гнобленого населення. Роздача паспортів, введення своїх військових, проведення "референдумів".

Боягузлива комісія Тельявіні - і нашим, і вашим - так і не знайшла в собі політичної волі назвати речі своїми іменами.

Всі технології, які застосовує Росія зараз в Україні, обкатували в Грузії

Все обкатували тоді. Всі технології, які застосовує Росія зараз в Україні, обкатували тоді. Нинішні ДНР і ЛНР обкатували тоді. Нинішніх "ихтамнетов" обкатували тоді. Нинішній зомбоящик народжувався і проходив своє становлення там.

Тоді світ цього не зрозумів. Не захотів зрозуміти. Боягузливе умиротворення "конфліктуючих сторін" замість найжорсткішої відповіді агресору і окупанту. Замість того, щоб дати по руках, ввести жорсткі санкції, назвати речі своїми іменами і відповідно до цього вибрати стратегію протистояння - переговори і задобрювання.

Тоді світ цього не зрозумів. Замість того, щоб дати по руках - переговори і задобрювання

В результаті отримали те, що отримали.

І це ще ні разу не кінець.

Навіщо зупинятися, якщо ці технології так чудово працюють? Досі? Мундіаль, ФІФА, ФІДЕ, "Північний потік", голландські підрядники Кримського мосту, сіменсовскі турбіни в Крим. Чому, з якого перепою, Мордору відмовлятися від їх застосування в майбутньому? Знову ж проканало!

Зараз, через 10 років, те, що відбувалося тоді в Грузії стало вже цілком очевидвим.

Ці 10 років показують, наскільки змінився і сам Рейх. Наскільки він кристалізувався. І якщо 10 років тому кампанія "Я грузин" була досить сильна, якщо вчителі відмовлялися доносити і складати списки грузинських учнів - суспільство в достатній мірі вийшло протистояти розлюдненню, яке йому насильно насаджували - то тепер все. Народонаселення з розлюдненням погодилося. Такий тепер в Мордорі новий суспільний договір. Та й немає там ніякого суспільства. Тепер уявити, щоб люди масово виходили на вулицю в майках "Я українець" - неможливо. А вчителі тепер самі доносять на своїх учнів за картинки "ВКонтакте". Рейх кристалізується. І нікуди від цього не дінешся. За 10 років це стало видно чітко.

Тепер уявити, щоб люди масово виходили на вулицю в майках "Я українець" - неможливо

20% Грузії окуповані досі.

У Цхінвалі, за двадцять кілометрів від другого за величиною міста Грузії, побудована така військова база, якої я не бачив ніде. Ніколи. Місто. Пафосу і імперству якого позаздрила б Рублівка.

Програма реформування армії намічена до 2020 року. Гроші в силовий блок вливаються трильйонами. Робота над помилками проведена. Технології паскудної війни відкатані до досконалості. Вони знову працюю. Світ знову готовий закривати очі на нову окупацію і вторгнення.

Висновки робіть самі.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі