Голодування Сенцова заважає Путіну

Переговори – це просто затягування часу

Українському уповноваженому з прав людини Людмилі Денісовій вкотре не дали зустрітися з Олегом Сенцовим. Навіть по скайп-зв'язку, не те що в режимі побачення.

Але я не здивований цим. Це не зрив домовленостей і не спроби Кремля отримати якісь нові умови для відвідування своїм уповноваженим громадян Росії. Денісова права: це просто затягування часу, - пише Віталій Портников для espreso.tv.

Для Путіна зараз найголовніше - це Кубок світу з футболу. Ми з власного досвіду знаємо - це потужний іміджевий захід, який на певний час змушує людей забути про проблеми і розбіжності. І Путін постарається використати чемпіонат на повну, якщо вже йому дали можливість провести це змагання.

Путін постарається використати Кубок світу на повну, якщо вже йому дали можливість провести це змагання

Голодування Сенцова - одна з подій, яка заважає Путіну. Насамперед з іміджевої точки зору. Йде чемпіонат, а до Путіна весь час звертаються з проханням помилувати українського режисера. У тому числі і власні діячі культури, і світові.

Путіну важливо не просто не допустити смерті Сенцова під час Кубка світу. Йому важливо продемонструвати максимальну конструктивність - але разом із цим нічого не робити. Ось чому генерал Москалькова, яка незграбно грає в путінській камарильї роль уповноваженого з прав людини, отримала завдання імітувати переговорний процес з Денісовою. Практично - все як з Донбасом, "нормандським форматом", Мінськом. Переговори йдуть - хтось телефонує, розмовляє, домовляється. Навіть президенти! Але нічого не відбувається.

Голодування Сенцова - одна з подій, яка заважає Путіну

Українське керівництво не може від процесу переговорів ухилитися - тоді їх звинуватять у байдужості до долі Сенцова та інших українських заручників. Але і вплинути на процес переговорів теж не може. Тому, що ми з вами не байдужі до долі Сенцова та інших українських громадян, а росіянам на своїх наплювати.

Москалькову, звичайно, можна не пускати до російських диверсантів - але тільки вони її зовсім не цікавлять. У неї зовсім інше завдання - імітація переговорів. І вона з цим завданням справляється. І постарається справлятися до фінального матчу КС, після якого Путін остаточно втратить інтерес до ситуації і у нього будуть розв'язані руки для нових провокацій.

Завдання Москалькової - імітація переговорів

Саме тому Сенцов перебуває у смертельній небезпеці. Для Путіна він - просто об'єкт для чергового обману громадськості, а не людина, яка може померти в російському концтаборі.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі