СБУ взялася за російських "журналістів". Як відповість Кремль?

Росія все глибше закопує себе

Ось і перша реакція Кремля на обшуки в київському офісі "РИА Новости Украина". Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков розродився цілою заявою з цього приводу: "Взаємні заходи, безумовно, будемо приймати, але щоб говорити щось конкретне, потрібно спочатку все-таки отримати більш детальну інформацію. Поки ми лише знаємо, що відбуваються силові дії щодо російських ЗМІ, заходи щодо обмеження свободи наших журналістів, бо вони не виходять на зв'язок, і цього достатньо для жорсткого засудження. Будемо діяти кваліфіковано, але, безумовно, напористо і, максимально захищаючи інтереси російських засобів масової інформації". Вже лунають крики Маргарити Симоньян і Дмитра Кисельова.

Ця реакція найкраще демонструє, що в Кремлі працівників "РИА Новости Украина" розглядають не як журналістів, а як солдатів в інформаційній війні. Тому і гучні обіцянки жорстких дій у відповідь не з боку журналістів, а з боку російської влади.

В Кремлі працівників "РИА Новости Украина" розглядають не як журналістів, а як солдатів в інформаційній війні

Чим можуть відповісти? На поверхні варіантів кілька. Висилка з Росії останнього українського журналіста в Москві Романа Цимбалюка. Відмова в акредитації всіх українських журналістів на Кубок світу з футболу в РФ у червні. Кримінальні справи щодо працівників Прокуратури АРК Крим, СБУ, українських журналістів, експертів, які давно входять до "чорних списків".

З кожною такою заявою Кремль все глибше закопуватиме себе і більше доводитиме статус "журналістів" "РИА Новости Украина" як співробітників спецслужб.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі