Жах старенької Європи

Повномасштабна війна Росії з Україною - це гібридна війна РФ проти НАТО

Російський письменник Олександр Проханов вже порадив Кремлю у відповідь на загрозу американського удару по Башару Асаду в Сирії, вдарити по Україні. І відразу виникло здивування. А Україну за що? Насправді, такий сценарій не настільки божевільний, як може здатися на перший погляд. Адже тут сенс не в "за що?", а "навіщо?". Навіщо Росії, вже не ховаючись, починати наступ на Україну?

Відповідь лежить в області специфіки гібридної війни. Гібридність - це форма агресії, в якій військова компонента носить допоміжний характер. Основна роль відводиться дезінформації, економічним, політичним та іншим диверсіям, які за допомогою пропагандистів, доводять до стану кризи, здатної зруйнувати державу-ворога. Ми на власному досвіді переконалися, як працює постійна військова напруга на лінії розмежування в сукупності з істерикою в ЗМІ "там же наші люди, війна вигідна олігархам, давайте терміново обіймемося".

Пряме вторгнення Росії в Україну здатне привести до гуманітарної, соціальної, екологічної та економічної кризи в Європі

Пряме вторгнення Росії в Україну здатне привести до гуманітарної, соціальної, екологічної і економічної кризи в Європі. Мільйон сирійських біженців здаватиметься дрібницею в порівнянні з десятком мільйонів українців, які відразу ж кинуться на захід, варто лише російським танкам перетнути межу. А нафтопроводи, ядерні реактори, дамби? Руйнування цієї інфраструктури завдасть серйозної шкоди країнам Євросоюзу. Жах Європи в такій ситуації буде легко посилити за допомогою пропагандистів і "друзів Путіна". А там і до падіння урядів і розвалу Євросоюзу недалекому.

США, як гарант миру в Європі, виявиться в дуже складному становищі. Це та сама ситуація, коли старенька Європа вимагатиме втрутитися і одночасно наполягатиме на невтручанні США в російсько-українську війну, "щоб не провокувати Путіна". По суті божевільний сценарій, який запропонував Проханов - це агресія проти країн НАТО, де військова компонента використовується проти країни, яка не захищена Альянсом.

Повномасштабна війна Росії з Україною - це гібридна війна РФ проти США і НАТО. І тут найкращою тактикою буде заздалегідь позначити міжнародну позицію, що будь-яка спроба РФ почати повномасштабні військові дії проти України буде розцінена саме як початок війни проти Євросоюзу. Путін і його оточення повинні чітко розуміти, що Сирія для них здасться квіточками, якщо задумають використовувати війну в Україні для послаблення США та Європи. Саме цю думку наша дипломатія зараз повинна доносити до всіх зацікавлених сторін: "Загроза реальна, ми звичайно будемо битися, але ви повинні розуміти, чим ваше невтручання і спроби не провокувати Росію вже обертаються і ще обернуться для ваших країн і союзів".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі