А ви готові до втрати приватності?

Люди перестали володіти своєю персональною інформацією

Марк Цукерберг не сказав головного: в світі немає і ніколи більше не буде приватності. Подобається нам це чи ні, але я не бачу, що завадить комусь зібрати в одному місці всю інформацію в світі. І, звичайно ж, цю інформацію зберуть не для того, щоб допомагати бездомним котикам.

Варто випадково поглянути на нову модель "Макбука" і їхню рекламу будуть пхати тобі півроку, поки не спалять на чомусь іншому. І це ще режим лайт. Хард буде пізніше. Коли йтимеш по вулиці, подивишся у вітрину, а камера відстежить цей погляд і тобі пхатимуть рекламу того, на що подивився.

Зараз це звучить дико, але камери є, сенсори є, обчислювальні можливості теж є, а значить, ця технологія буде створена, коли витрати на її створення перекриються можливим прибутком.

Ніхто не може вплинути на відкритість даних. Ні люди, ні організації, ні уряди

Що з цим робити? А нічого. Ніхто не може вплинути на відкритість даних. Ні люди, ні організації, ні уряди. Можливо, розвиток технологій зможуть пригальмувати, але зупинити технологічний прогрес в історії не вдавалося ще нікому. Не стане Марка і його "Фейсбуку" - з'явиться якийсь Джим з "Фейслюком". Знайдуть алгоритм, що збере і систематизує дрібні недогризки інформації з різних "розеток", "цитрусів", сайтів з петиціями або форумів городників. Люди перестали володіти своєю персональною інформацією. Це неприємний, але факт.

Як себе вести? Ще років десять тому я думав про це і прийшов до висновку, якщо нічого з цим зробити не можна, треба спробувати витягнути з відкритості користь. І я почав відверто писати про себе, свої справи, життя. У підсумку, отримав безліч нових друзів і ця мережа контактів - найцінніший мій актив. Крім того, я зняв проблему витоку даних. Якщо зараз щось особисте, невідоме раніше, потрапить у відкритий доступ, навряд чи думка підписників про мене зміниться.

Напевно, публічна активність прийнятна не для всіх, але я знайшов такий вихід і він мені здається розумним. А як підготовлені до втрати приватності ви?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі