Як обрати сімейного лікаря

Сьогодні починається національна кампанія "Лікар для кожної сім'ї"

Українці, незалежно від місця реєстрації чи проживання, можуть вільно обрати свого сімейного лікаря (для дорослих чи дітей) або терапевта (для дорослих) та педіатра (для дітей).

Кампанія розгортатиметься поступово, по мірі готовності кожного медзакладу та області. Тому старт процесу вибору лікарів сьогодні не означає, що в цей же день ви маєте терміново підписати декларацію аби з ким. Кампанія - безстрокова.

Ви не обираєте лікаря раз і назавжди. Якщо з якоїсь причини вам потрібно буде обрати іншого фахівця - ви зможете це зробити в будь-який момент

Ви не обираєте лікаря раз і назавжди. Якщо з якоїсь причини вам потрібно буде обрати іншого фахівця - ви зможете це зробити в будь-який момент.

Дуже важливо, щоби кожен із нас підійшов до питання вибору свого лікаря відповідально та виважено і підписав декларацію з тим фахівцем, якому хоче довірити власне здоров'я.

Процес підписання декларації дуже простий:

1. Обираєте лікаря, якому довіряєте. Якщо ще не знаєте, до якого лікаря хочете ходити - не переймайтеся. Час є, і встигнуть усі. Почніть розпитувати знайомих або відштовхуйтеся у виборі від медзакладу, де б хотіли лікуватися.

Зауважте, що це має бути заклад, який надає первинну медичну допомогу та має бути підключений до електронної системи охорони здоров'я. Наразі частина медзакладів ще в процесі підключення. Заклади, що є в системі, будуть мати спеціальну позначку. Якщо ваш заклад ще не підключився - запитайте в реєстратурі, коли вони будуть готові.

2. Як визначитеся - обирайте зручний для вас час та день, беріть документи (паспорт, ідентифікаційний код, для дитини - свідоцтво про народження) та вирушайте до медзакладу.

Необхідні документи: паспорт, ідентифікаційний код, для дитини - свідоцтво про народження

3. Уповноважений представник медзакладу (працівник реєстратури, медсестра або лікар) введе ваші данні в електронну систему охорони здоров'я.

4. На ваш мобільний надійде СМС з кодом. Повідомте цей код представнику медзакладу.

5. З електронної системи роздрукують декларацію з вашими даними. Перевірте та - якщо все вірно - підпишіть. Вам нададуть два екземпляри, один із них ви заберете з собою, інший залишиться в медзакладі.

6. Далі працівник закладу підтвердить вашу декларацію електронним підписом і відправить у систему.

Підписавши декларацію, ви повідомляєте державу, що обрали саме цього лікаря та цей медзаклад. З липня вони отримуватимуть кошти за ваше обслуговування, для вас воно буде - безоплатне.

Обирайте своїх лікарів та переходьте на сучасні та справедливі стосунки з системою охорони здоров'я!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі