У чому Україна випереджає Захід

Крім нас, повністю адекватна тільки Литва

Ми часто говоримо, що дуже багато в чому відстаємо від Європи, Заходу. Але є річ, в якій Україна випереджає Захід на голову, і йому треба старанно у нас вчиться. Це - адекватність нашого суспільства ситуації, що склалася в світі.

Крім нас, повністю адекватна, мабуть, тільки Литва. Решта в тій чи іншій мірі витають у хмарах "мирного світу", якого з 2014 року немає і вже ніколи не буде. До тих пір, поки в світі є нинішня РФ.

Українці це в більшості своїй вже розуміють. Так, інфантильні неадеквати, корисні ідіоти, корисливі зрадники у нас є, але їх у нас в суспільстві менше, ніж в будь-де в цивілізованій Бельгії чи Австрії. Адже цивілізованість - це не тільки побутова культура і побутовий комфорт. Це ще й інстинкт самозбереження суспільства, реальної оцінки загроз. Нам це знання коштувало великих жертв і втрат. А Захід може отримати "безоплатно". Беріть, західні журналісти, західні політики. З усіх питань що стосуються РФ, зустрічайтеся, радьтеся з українцями. Інакше радянський союз в його новому вигляді наочно пояснить вам, хто він такий. Але може бути вже пізно.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі