Бенефіс серіалів: Гонтарева, Меркель, гривня, отруєння

Українська частка в світових новинах на цьому тижні зменшилася

Минулі тижні в глобальному світі стали бенефісом серіалів. Можна просто вибрати, який хочеться дивитися і перемикати канали новин. До вже звичного з Трампом "Карткового будиночка", який шокував усіх звільненням Рекса Тіллерсона, і актуального останнім часом симбіозу "Наркос" і "Макмафія", додався шпигунський трилер. При цьому таке враження, що автори сценарію надихаються новинками. Не встиг вийти "Червоний Воробей", де в кінці росіяни вбивають свого зрадника на очах у всіх і не особливо це приховують, як світу тут же показують Солсбері (місто, де отруїли колишнього російського подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньку. - Gazeta.ua). Десь заметушилися норвежці, яким явно не хочеться реалізовувати свіжий серіал "Захоплені". Прем'єр Великої Британії Тереза Мей отримала в подарунок від долі свої Фолкленди, але поки демонструє, що вона зовсім не Маргарет Тетчер, пише для видання "Новое время" Сергій Фурса.

акції російських компаній на цьому тижні відчували себе значно гірше, ніж в середньому по палаті

Правда, треба зауважити, що у аргентинських генералів було багато гордості і пафосу, і, можливо, кокаїну, що робить їх частково схожими на російську верхівку, але у них точно не було ядерної бомби, і провчити їх було лише справою техніки. Втім, ще незрозуміло, чи буде застосована якась техніка в даному випадку, але акції російських компаній на цьому тижні відчували себе значно гірше, ніж в середньому по палаті.

Американські торгові майданчики знизилися за підсумками тижня. Навіть дуже оптимістично налаштованому ринку не до душі звільнення як головного економічного радника Трампа, так і державного секретаря, і все це на тлі ескалації розмов про торговельні війни. У підсумку, ранок п'ятниці індекс S & P500 відкриється на позначці в 2747 пунктів, втративши майже 1,5% за минулий тиждень. Зате порадували німці, які зафіксували Ангелу Меркель в кріслі канцлера, залишаючись найбільш передбачуваним елементом мозаїки. Завдяки якому Європа продовжує себе почувати чудово, навіть не дивлячись на бенефіс клоунів і психів всюди, від Італії до західних кордонів України.

Українська частка участі в світових новинах на цьому тижні зменшилася після того, як вітчизняні футбольні клуби припинили свою європейську кампанію. "Шахтар" закінчив грати, "Динамо" - мучитися. Сегмент українських єврооблігацій поводився так само, як його побратими по всьому світу. І котирування українських суверенних паперів практично не змінилися. Державні папери торгуються в діапазоні 4,5% -7,75% і очікують новин про прогрес із МВФ. З корпоративного сектора порадували новинами виробники курятини. І на цей раз не за рахунок відео з Куршавеля, а завдяки реальним новин. По-перше, за старою доброю традицією, 8 березня Миронівський Хлібопродукт заявив про намір провести операцію з рефінансування поточних єврооблігацій, організувавши для цього новий випуск. Пішли по попередньої перевіреної схеми. Чому б і ні, якщо це працює. Подивимося, втім, чи спрацює в цьому раз. А потім просочилася інформація, що компанія розглядає можливість купити найбільшого виробника курятини у Франції. А чому б і ні, адже і сама компанія давно заслужила статус глобальної, тим більше її рейтинг уже вище суверена, та й ніде так не люблять давати субсидії для аграріїв, як у Франції.

сталося диво. Не минуло й року, як депутати задовольнили відставку Валерії Гонтаревої

А на вітчизняних полях, нарешті, сталося диво. Не минуло й року, як депутати задовольнили відставку Валерії Гонтаревої. "Доббі вільний" по-українськи, це коли приниження полягає не в тому, щоб зловити кинуту шкарпетку, а в тому, щоб більше години слухати депутатів. Це не тільки принизливо, але й шкідливо для психічного здоров'я. Одночасно, депутати затвердили Якова Смолія главою регулятора. Це хороша новина для ринків, оскільки гарантує, що Нацбанк залишиться незалежним, політика збережеться незмінною, а в керівництво НБУ не пролізе черговий псих, який бажає з п'яти рибин обдарувати дешевими кредитами всю країну.

Нацбанк залишиться незалежний, політика збережеться незмінною

Гривня на цьому тижні злегка відкотилася назад після бурхливого зростання, спочатку заглянувши нижче 26,0 за долар, але відійшовши потім на заздалегідь заготовлені позиції близько 26,3 гривень за долар.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі