Третього Майдану не буде. Буде хаос

Саакашвілі і Порошенко грають на руку Путіну

Я не розумію, навіщо в країні з працюючим механізмом змінюваності влади влаштовувати революцію. Тим більше під час війни. Тим більше під час війни! Цей президент перестав подобатися? Ну так проголосуй за іншого, в чому? Всі можливості є. В Україні є вільні вибори. Для чого цей перебір інструментарію, необхідного тільки в крайніх ситуаціях?

Я зовсім не розумію, навіщо боротися з Саакашвілі. Ось навіть якщо не брати до уваги питання права і демократії, то чисто раціонально - навіщо? У чувака рейтинг був півтора відсотка. Ні, зараз-то, звичайно, розкрутили на порядок, і чим далі, тим вище він буде. Кожна дія влади тільки додає йому популярності і прихильників. Навіщо?

Влада може бути тупою, злісною, жадібною, злодійською, узурпаторською, агресивною. Але вона не може бути смішною

Я зовсім-зовсім не розумію, як з усунення політичного опонента можна влаштувати таку клоунаду. Дитсадкова істина, відома вже дві тисячі років - влада може бути тупою, злісною, жадібною, злодійською, узурпаторською, агресивною і якою завгодно ще. Але вона не може бути смішною. Смішна влада - смерть для влади.

Якщо ти вже й вирішив приступити до політичних репресій і почати усувати політичних опонентів, то це повинно бути тільки в двох форматах.

1. Убив у всіх на виду на мосту, щоб посіяти в країні страх.

2. Всі заснули, всі прокинулися, ніхто нічого не бачив, а опозиція вже скинута в атлантичний океан рейсами смерті.

А коли ти проводиш репресії з тим результатом, що твій супротивник бігає по дахах, а потім його витягують із машини, а потім ви заблукали в трьох наметах і не можете там його знайти ... Навряд чи можна було б зробити щось більш ефективне для руйнування іміджу влади.

І я вже точно ніколи не зможу зрозуміти, навіщо дві - ну або кілька людей - тільки виключно заради своїх особистих амбіцій так розгойдують ситуацію в країні.

Ніякого третього Майдану не буде. Буде одразу хаос, який з досить високим ступенем ймовірності може вже дійсно закінчитися внутрішньою війною. Війни ніколи не об'єднують суспільство. Навіть самі справедливі. Війни можуть суспільство тимчасово консолідувати проти формального ворога, але потім неминуче завжди розшаровують його. Воююча країна легко починає воювати і всередині. Воююча армія набагато легше починає стріляти і всередині.

Буде хаос - Путін буде як мінімум у Харкові. І цього разу Захід уже сам попросить його про це. На цьому, власне, можна буде ставити крапку.

Буде хаос - Путін буде як мінімум у Харкові. І цього разу Захід уже сам попросить його про це

Навіщо кілька людей виключно заради своєї гри штовхають країну до цього сценарію? Вони вже зовсім у свій світ пішли? Або що? Я не розумію.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі