Боротьба з корупцією переросла в політичну

Обнулення авторитету

Після публічних сутичок Антикорупційного бюро та Агентства з питань запобігання корупції залишається вкрай неприємне відчуття, що на важливу ділянку роботи прийшли тимчасові виконавці. Єдина структура, яка поки не втручається в скандал – Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Це ще не створений антикорупційний суд. Уявляю, яким був би скандал, якби ще й його втягнули в розборки. У будь-якому випадку, необхідно обов'язково провести аудит роботи всіх антикорупційних структур.

Необхідно провести аудит роботи всіх антикорупційних структур

Зробити це буде вкрай складно, так як кожна окрема антикорупційна контора має клуб своїх "ядерних" фанатів, які ніяк не помічають помилок своїх підопічних, але готові втопити структуру-конкурента. Замість того, щоб об'єднати, боротьба з корупцією роз'єднує. Будь-які логічні аргументи і заклики припинити міжусобиці безглузді. Ніхто не хоче подивитися правді в очі. Замість роботи ми бачимо дріб'язковість, комплекси та дешеву мстивість в стилі гангстерських розборок: ви мені – протокол, я вам у відповідь - кримінальну справу, ви мені - підозру, я вам - обшук.

Все це знецінює роботу всіх структур і обнуляє авторитет, того самого рівня ground zero. Помилка в тому, що з певного моменту боротьба з корупцією переросла в політичну, де антикорупційні органи почали використовуватися для знищення політичних опонентів. Що неминуче призвело до обнулення авторитету борців з корупцією. І навіть якщо на місце цих прийдуть інші, втрачений авторитет в очах суспільства вже не повернути.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі