Ремейк гонки озброєнь і "план Маршалла"

Чи повторить Російська Федерація долю СРСР?

У проекті закону про бюджет оборони США на 2018 рік закладено $4,6 млрд на протидію російській агресії в Європі. Оскільки проект підтримали обидві партії, він буде прийнятий.

З цих грошей $350 млн отримає Україна, в тому числі на летальну озброєння, $100 млн - країни Балтії, які вже діють разом з Україною і утворюють єдиний антипутінський фронт, $58 млн - на створення нової ракети у відповідь на порушення РФ договору РСМД.

Крім того, Конгрес США дозволив операторам кабельного телебачення забороняти присутність російських інформаційних військ в кабельних мережах, а також заборонив Пентагону витрачати гроші на співпрацю з Міноборони Росії.

Європейський Союз, в свою чергу, приступив до реалізації "плану Маршалла" для України, в рамках якого їй буде виділено $5 млрд в найближчі 10 років. Ці гроші Україна повинна витратити на зміцнення своєї оборони і розвиток економіки.

Європейський Союз виділить Україні $5 млрд в найближчі 10 років на зміцнення оборони і розвиток економіки

Російський офіціоз, природно, дав сувору відповідь, пообіцяв миттєву і дзеркальну відповідь. В тому сенсі, на їх ракету ми миттєво створимо свою, дзеркальну. На вилучення з американських кабельних мереж RT ми відповімо ... Тут, правда, з'ясувалося, що дзеркальної відповіді не вийде. Оскільки, коли замість порожньої брехні Марії Захарової, Маргарити Сімоньян і інших "кисельових" щодо "численних американських ЗМІ з державним фінансуванням, що орудують в Росії", доводиться писати папірець, в якому ці ЗМІ треба вказати, раптом з'ясовується, що таких в Росії немає. Ось просто жодного. Оскільки Радіо Свобода і Голос Америки присутні тільки в Інтернеті, а з того, що є американського в російських кабельних мережах, можна назвати тільки комерційний канал CNN, який прив'язати до держави США досить складно. CNN, швидше за все, з російських кабелів виріжуть, але в якості відповіді на вимогу влади США, щоб канал RT зареєструвався як іноземний агент, це виглядає як бомбування Воронежа у відповідь на загрози НАТО.

Те, що зараз роблять США і ЄС щодо Росії - це ремейк того, що Захід 70 років тому почав робити щодо СРСР.

Тоді за планом Маршалла післявоєнна Європа отримала $13 млрд (в сьогоднішніх цінах - приблизно $150 млрд). Умовою включення країни в план Маршалла була відсутність у владі комуністів. В результаті європейські країни, де не було комуністів у владі, стали жити набагато краще за ті, де правили комуністи. Це сталося не тільки через план Маршалла, а й з-за нього теж. Порівняння достатку Заходу з порожніми полицями радянських магазинів, попри залізну завісу, відбулося і стало одним з декількох факторів загибелі СРСР, яка трапилася через 43 роки після старту плану Маршалла.

Другим смертельним ударом по СРСР стала оголошена Рейганом в 1983 році Стратегічна оборонна ініціатива, що отримала прізвисько програми "зоряних воєн". Намагаючись знайти на цей виклик "миттєву і дзеркальну відповідь", СРСР надірвався і через 8 років помер.

Економіка СРСР була співмірна з економікою США. Економіка РФ - менше 10% економіки США

Я в курсі щодо згубності історичних аналогій і небезпеки логічних помилок "після цього, не означає внаслідок цього". І тим не менш. Економіка СРСР була співмірна з економікою США. Економіка РФ - менше 10% економіки США. Всі доходи Росії, заплановані в бюджеті на 2018 рік, становлять менше 40% військового бюджету США.

Дива трапляються тільки в казках, програмах російського телевізора і виступах Путіна, коли він розповідає, як хтось, збираючи в Росії біоматеріали, робить бойові віруси, що вбивають тільки громадян РФ.

У реальному житті чудес не буває. Путінська Росія на багато менша за СРСР. І її протистояння із Заходом не триватиме ні 43 роки, ні навіть 8 років. Все закінчиться швидше, і, можливо, з більш неприємним для країни і її керівництва результатом.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі