Недонаполеон і блондинка в шоколаді

Можливість брати участь у виборах треба завоювати

Я підтримую висунення Ксенії Собчак в президенти. Нарешті у росіян будуть гідні їх кандидати. Вибір між підполковником КДБ і ведучою "Дому-2" - це просто кристалізована суть Росії. Недонаполеон і блондинка в шоколаді. Манія величі і вульгарність. Ніколи низи і верхи ще не були так органічні.

Якщо до цього додати, що одна йде за попередньою змовою з другим в імітації зі свідомо відомим кінцем - так ця квінтесенція сьогоднішнього дня виходить взагалі повною.

Вона візьме значну частку опозиційних голосів. Ви посмієтеся, пообурюєтеся, а потім все одно поставите галочку за неї. Тому що інших варіантів вам не залишили

До речі, при грамотному підході Ксенія Анатоліївна може набрати немаленький відсоток голосів. По-перше, вона однозначно візьме на себе значну частку опозиційних голосів. Ви зараз посмієтеся, пообурюєтеся, а потім все одно підете і поставите галочку за неї. Тому що інших варіантів вам не залишили.

По-друге, її популярність серед прошарку електорату - глядачів "Дому-2" - реально висока. О, не треба їх недооцінювати. Їх мільйони. Десятки мільйонів. Недарма ця суміш вульгарності, моральної ідіотії і душевного стриптизу була така популярна протягом десятиліття. Тому і країна така. Так що кандидат цілком відповідає запитам.

Ну і, по-третє, заявлена ​​Собчак стратегія "кандидат проти всіх". Ось це і правда блискучий хід. Дійсно - хочете клоунади, нате вам мою галочку в квадратику "Собчак". Історія вже знає приклади, як подібним чином мерами міст ставали котики, козлики, собачки і ослики.

Так що, здається мені, це буде знатна комедія. Але ось що дійсно викликає подив. Блін, все це обговорюється всерйоз! Ось стрічка зараз на повному серйозі обговорює ці "вибори". Вибори. В Росії. Карл.

На повному серйозі запрошується політтехнолог, котрий просував Ангелу Меркель, Барака Обаму і Берні Сандерса!

Ось що дійсно викликає подив. Блін, все це обговорюється всерйоз! Ось стрічка зараз на повному серйозі обговорює ці "вибори"

На повному серйозі будуть вкладати лями баксів, збиратися сотні тисяч підписів, розроблятися стратегії, створюватися штаби, вестися агітація і таке інше.

Люди на повному серйозі втратили зв'язок з реальністю і пішли брати участь у віртуальній імітації з таким завзяттям, наче все це відбувається справді! Люди всерйоз обговорюють "вибори" на сімнадцятому році правління Путіна, який їх уже чотири рази на різьбі крутив як хотів і вп'яте досягнув найвищого піку майстерності в цьому своєму вмінні!

От скажіть мені: поклавши руку на серце - ви ось прям дійсно вірите, що якщо замість Собчак буде Олексій Навальний, то людина, що розв'язала три війни, вбиває опонентів і перебіжчиків, будує владу на наближених бандитах і вбивцях, зв'язана міжнародними злочинами, "Боїнгом" і гігантськими, неймовірними ярдами баксів - справді віддасть вам владу в результаті опускання листка папірця в тумбочку?

Все вирішуватиметься на вулицях. Тільки на вулицях і виключно на вулицях.

Звичайна логіка реального світу підказує - щоб брати участь у виборах, ці вибори потрібно завоювати. Вибори - це не просто голосування. Вибори - це можливість реєструвати партії. Висуватися. Це вільні ЗМІ, рівний доступ до них. Це працюючі інститути судів, міліції та прокуратури. Це спостерігачі. Це рівне ставлення закону до всіх. І тільки в останню чергу - чесне прозоре голосування.

Нічого цього в Росії немає. Ні-чо-го. Про які "вибори" взагалі йде мова? Це чергова спецоперація по збереженню влади узурпатора.

Це не вибори. Це чергова спецоперація по збереженню влади узурпатора

Тобто алгоритм простий до банальності - зносимо узурпатора, створюємо інститут вільних виборів і далі висуваємося хто хоче, як хоче, куди хоче і за кого хочемо голосуємо. Здавалося б, так. Але ні.

Це ще одне "те, про що я торочив роками". Мистецтво грамотно закривати очі. Всіляко намагатися не бачити правду. Тому що реальний стан речей вимагає реальних дій. Але ж так комфортно в своїй зоні комфорту.

Нам кинули можливість погратися в імітацію виборів, як дурневі пивну пробку - ну, що ж, давайте в неї гратися і робити вигляд, що ми не дурень. І намагатися не помічати гомеричного реготу зверху.

Загалом, мораль моя гранично проста. Ви можете висунути хоч Ксенію Собчак, хоч Юлію Навальну, хоч Махатму Ганді, хоч Леха Валенсу - результат буде один. Царем у вас все одно буде Путін. Грайте, чо.

Оригінал

В рамках проекту "Журналістика без посередників"

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі