Наймані працівники більше не гвинтики

Коли компаніям від тебе щось треба, кажуть бути собою, а потім виявляється, що не можна

У США вагітну жінку звільнили з роботи після того, як в мережі опублікували її романтичну фотоісторію з чоловіком у річці.

Фотостудія Wolf & Rose Photography опублікувала фото Стефані й Аріна з американського міста Овертон в Facebook. Світлини отримали багато приємних відгуків. Але Austin Bank Texas, де працювала вагітна, назвав ці фото недоречними, оскільки дівчина була топлес, а банк орієнтований на сім'ю.Тому компанія звільнила Стефані, не даючи більше коментарів.

Твоє тіло належить компанії. Вона вирішує, що тобі можна показувати, а що - ні

Коли їм від тебе щось потрібно, вони кажуть: будь собою! Їж гамбургери, пий колу не соромся свого тіла! Купуй наші кросівки! Вони для старих і молодих, товстих і худих, чорних і білих. Ми дбаємо про тебе і твою неймовірну індивідуальність, дорогий споживачу. Вони не шкодують грошей на рекламу, щоб показати, наскільки соціально відповідальна й уважна до своїх клієнтів і співробітників компанія.

Наслухавшись цих промов, одного разу ти повіриш, що круто бути собою і самовиражатися так, як вважаєш за потрібне. Ти чекаєш дитину. Ти горда собою. Кохана чоловіком. Тобі хочеться поділитися своїм щастям з усім світом і ти знімаєш фотосет топлес у річці з коханим. Постиш фото і читаєш захоплені коменти знайомих і не дуже людей.

А потім виявляється, що так не можна. Твоє тіло належить компанії. Вона вирішує, що тобі можна показувати, а що - ні. Austin Bank Texas орієнтований на сімейні цінності, тому вагітну порушницю корпоративних правил виганяють, позбавивши страховки та відпустки у зв'язку з вагітністю.

Багато хто з нас працюють головою, але навіть отримуючи за це гроші, не треба забувати, що наша голова належить не корпораціям, а нам самим

Мені здається, деякі роботодавці не до кінця усвідомили, що таке сучасний світ. Вони хочуть керувати, як Генрі Форд, але час Генрі Форда минув. Наймані працівники давно перестали бути слухняними гвинтиками, які гвиняться туди, куди їх гвинтять. Багато хто з нас працюють головою, але навіть отримуючи за це гроші, не треба забувати, що наша голова належить не корпораціям, а нам самим. Ми маємо право проявляти наші думки, почуття, емоції так, як вважаємо за потрібне. Austin Bank Texas переживав про те, що він втратить гроші через відверті фото звільненої співробітниці. Але він втратив щось більше. І повернути це буде набагато складніше, ніж приймати рішення про звільнення.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі