Коли твій сусід втрачає адекватність

Закон про освіту: чим закінчиться конфлікт з Угорщиною

Позиція Угорщини щодо українського закону про освіту не повинна привести до відмови від національних інтересів.

Те, що уряд Віктора Орбана погрожує блокувати співпрацю України і Євросоюзу, стає не українською проблемою, а головним болем ЄС. З огляду на наростання популізму кабінету Орбана і часті образи на адресу офіційного Брюсселя з боку Будапешта, привести до тями угорців стає завданням євробюрократів. Тому не варто впадати в песимізм щодо погроз, які лунають з Будапешта.

Підписання президентом закону про освіту було необхідне через те, що тисячі громадян України на Закарпатті вважали зайвим вивчати мову своєї країни.

В конфлікті з Україною Брюссель підтримувати угорців не буде

Ніхто не обмежує їх права знати рідну угорську або румунську. Ті ж угорці встигли посваритися з мовної теми і з румунами, і зі словаками. Чого домагаються? Вони хочуть вчити етнічних угорців, громадян України лише угорською, але за рахунок бюджету України. Готуючи для себе робочу силу в іншій країні, не витрачаючи ні копійки.

Коли твій сусід втрачає адекватність, настає момент сказати йому це в обличчя. А Будапешт Євросоюз рано чи пізно поставить на місце. В конфлікті з Україною Брюссель підтримувати угорців не буде.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі